Vandaag gaat Mascha in gesprek met Eef Verbaan, adviseur en coach bij het Expertisecentrum van Partners voor Jeugd. Dat is een samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de jeugdbescherming en jeugdreclassering.

30 jaar actief in jeugdbescherming

Eef is al bijna 30 jaar actief in de jeugdbescherming. Kern is voor haar dat de rechten van cliƫnten goed gewaarborgd worden. Ouders en jongeren moeten kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze het willen hebben. Wij moeten ervoor zorgen dat ze zich gehoord en gezien voelen en we luisteren naar het familieverhaal.

De professional als belangrijkste sleutel

We hebben een heel mooi gesprek over de professional als belangrijkste sleutel. Wat doe je als professional nou echt? Hoe maak je contact, hoe werk je samen, wat zijn je eigen normen en waarden en hoe bepalen die mee?

Over veiligheid en risico’s, het spannende koorddansen tussen liefde en lef. Kijk naar de feiten. Wat is jouw gevoel daarbij? Ben jij iemand die snel denkt dat het onveilig is en dus snel wilt beslissen of ben je iemand die meer ruimte geeft. Dat heeft met jouzelf te maken. En dat moet je van jezelf weten want het bepaalt hoe je reageert. Geloof jij bijvoorbeeld zelf ook echt dat een kind zo lang mogelijk thuis moet blijven, of is dat vooral de slogan van je organisatie?

Een aflevering die je laat nadenken over jezelf als professional en inspireert om mooie verhalen te delen!