“Wat kun jij vanuit jouw rol en positie doen om de sector te verbeteren?”

Henrieke van Diermen is programmaleider van Jeugdhulp Alles in het werk. Dit programma richt zich op het verbeteren van de werkcontext in de jeugdhulp en wordt gedragen door werknemers, werkgevers en het ministerie van VWS.

De grote kracht is dat de professionals zélf dit programma vormgeven. Op zoek naar goede voorbeelden, werkzame factoren en vooral naar concrete toepassingen. Het is niet vanuit Den Haag uitgerold, maar krijgt vorm door de mensen die eraan meedoen. Voor de praktijk door de praktijk. Daarbij is gezorgd voor een eerlijke vergoeding, zodat de uren vervangen worden. 

Henrieke vertelt over de achtergrond, de verschillende projecten en hoe dat allemaal samenkomt in een overkoepelend thema: de emancipatie van de professional.

We praten over dat verandering altijd begint bij 1 individu die enthousiast is, zich ergens hard voor maakt, over uitspreekt, en dan op zoek gaat naar mensen met wie hij het samen aan kan pakken. Juist dat ‘samen’ geeft zoveel meerwaarde, door ook over afdelingsgrenzen en organisatiegrenzen heen te denken. We moeten de situatie samen verbeteren, dat lukt niemand alleen.

In de Inspiratieweek van 20-24 juni worden de opbrengsten en mooie voorbeelden gedeeld en nieuwe plannen gemaakt. Jij kunt daarbij zijn! Ook kun je meedoen en meedenken in een van de projecten. Kijk op www.jeugdhulpallesinhetwerk.nl voor meer informatie. Je wordt met open armen ontvangen 🙂