“Cultuur verander je door 1000en microdialogen op een dag”

Mijn missie is om bij te dragen aan liefdevolle en gelijkwaardige (jeugd)zorg, ik geloof dat we daarvoor professionals nodig hebben die hun hart laten spreken. Dit kun je niet ‘uitrollen’, ‘implementeren’ of ‘hervormen’, dit kan alleen veranderen als mensen het zelf willen. Dat weet ik al heel lang, daarom maak ik de podcast, heb ik een boek geschreven en sta ik op veel verschillende podia. Zonder dat ik er een goede theorie voor heb geloof ik in de olievlek zoals we dat zo mooi noemen.

Onlangs las ik een bericht van Danielle Braun op LinkedIn dat voor mij het antwoord gaf waarom dat zo is. Zij schreef haar bericht op basis van deze quote:

“You don’t change culture through emails and memos. You change it through relationships… one conversation at a time.”

Dus: laten we elkaar (blijven) inspireren, vragen stellen, vertellen hoe we ergens over denken, voeden, eerlijk zijn en onze twijfels bespreken. Iedere dag weer, ieder gesprek weer. Want zo maken we de wereld mooier. Een beetje 😉 En als we met heel veel mensen zijn een klein beetje meer.

Als dit je aanspreekt, luister dan zeker de podcast tot het eind, daar vertel ik over iets wat je misschien wel heel leuk vindt!