“Meer diversiteit in je team? Vier de verschillen!”

Inge Kuipers werkt voluit vanuit haar hart in alle rollen die ze heeft, eerst als jeugdbeschermer, nu als teamleider en programmamanager. Het gaat erom te voelen dat wát je doet het beste is.

Professionaliteit is vakkennis in combinatie met je eigen stuk/ je mens-zijn. Deze twee elementen zijn even belangrijk, maar in de praktijk weegt vakkennis zwaarder. ‘Het juiste papiertje’ doet er meer toe dan levenservaring of zelfs werkervaring in een naastliggende sector en dat vindt Inge echt niet oke. 

We missen daardoor veel enthousiaste mensen die graag in de jeugdzorg zouden willen werken maar het juiste papiertje missen. Daartussen zitten echt pareltje die een grote bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de kwaliteit. Dit vraagt van ons om opener te staan voor mensen met een andere achtergrond, die als zij-instromer de jeugdzorg binnenkomen. Zowel op de werkvloer als in de organisatie vraagt dit een warm welkom en denken in mogelijkheden.

Is die SKJ registratie echt nodig? Zo ja, hoe kunnen we iemand dan helpen om deze registratie te halen? Wat betekent dit voor de support door collega’s? voor de financiële kant? 

Met deze thema’s houdt Inge zich bezig vanuit het programma Alle kansen benut! Binnen haar eigen organisatie Jeugdbescherming West zijn ze inmiddels volop hiermee aan de slag, en ook een aantal andere organisaties in het land. 

Zeer inspirerend gesprek vol goede ideeën. Meer informatie over Alle kansen benut! vind je op https://www.jeugdzorg-werkt.nl/zij-instroom

Van 20-24 juni vindt de Inspiratieweek van Jeugdhulp Alles in het werk plaats vol met nog meer mooie voorbeelden. Je kunt zowel online als offline deelnemen, zie voor meer informatie en aanmelden https://jeugdhulpallesinhetwerk.nl/inspiratieweek/