“De eerste maand caseloadvrij: een andere manier van inwerken”

Roy Verstege heeft met zijn team bij Jeugdbescherming Gelderland een taart gewonnen omdat hun inwerk-programma opvallend goed blijkt te werken. Voordat we aan dit thema toekomen passeren heel veel andere onderwerpen het gesprek.

Roy heeft een duidelijke visie op hulpverlening: je mens-zijn staat centraal. We praten over echt contact, eerlijk zijn in de begeleiding en tijd nemen. Want wat je doet, moet je goed doen. En daar moet je met elkaar over blijven praten.

Ook over de documentaires Jojanneke en de jeugdzorgtapes en Goede moeders, wat dat zegt over de sector en de verharding van het maatschappelijk gesprek. Wij hebben hier iets in te doen, en daarvoor moeten we anders kijken. Laten we met elkaar zoeken naar mogelijkheden om het beter te maken, daar kun je echt een verschil in maken.

Over het inwerkprogramma vertelt Roy waarom het zo goed werkt, wat de kernelementen zijn en hoe hij zijn teamleider-schap invulling geeft. 

Roy noemt de piramide van Lencioni, een model dat je kunt gebruiken bij teamsamenwerking.

Benieuwd naar meer mooie voorbeelden en inspirerende workshops? Kom dan naar de inspiratieweek van Jeugdhulp Alles in het werk! 20-24 juni, je vindt alle info op https://jeugdhulpallesinhetwerk.nl/inspiratieweek/