“ALS JE DE MEDEWERKER CENTRAAL ZET WORDT DE HULP VANZELF OOK BETER”

Paul van der Linden vertelt hoe hij als bestuurder bij TriadeVitree met hart en ziel zoekt naar hoe hij de situatie voor zijn medewerkers beter kan maken. Met de insteek op werkplezier gaan zij op zoek naar waar mensen last van hebben, en wat de organisatie kan doen om hen beter te ondersteunen. 

We praten over de huidige situatie van de jeugdzorg, hoe complex alles georganiseerd is en wat de negativiteit in de media voor mensen betekent. Over plezier hebben met je collega’s maar last hebben van de organisatie. Over de 12 ambassadeurs die een centrale rol gaan spelen binnen TriadeVitree om dit project Werkplezier écht te doen slagen. Bottom up in plaats van top down, met mensen die zelf met hun voeten in de klei staan. 

Ook over inhoudelijke vernieuwing die zo nodig is, hulp aan het hele systeem altijd als basis, afbouwen van bedden en wat dat betekent. Over wat jeugdzorg en gehandicaptenzorg aan elkaar kunnen hebben, lijkt een kleine stap omdat beide sectoren deel uitmaken van de organisatie maar zij gebruiken andere woorden voor dezelfde inhoud. 

Het is een gesprek waarin je de idealen voelt, maar het realisme hoort: het is niet zomaar veranderd, hier zitten we nog wel even in. Met focus op kleine stappen, dichtbij de medewerkers, wat voor hen belangrijk is, wil TriadeVitree bouwen om (weer) een aantrekkelijke organisatie te worden. Hun ervaringen en lessen delen zij in deze inspiratieweek van Jeugdhulp Alles in het werk, maar ook de komende jaren.

Wil je meer horen van deze en andere mooie initiatieven? Kom dan deze week naar de Inspiratieweek van Jeugdhulp Alles in het werk. Paul is op dinsdag 21 juni te gast in Utrecht, en je bent op woensdag 22 juni van harte welkom bij TriadeVitree in Almere. Zie https://jeugdhulpallesinhetwerk.nl/inspiratieweek/ voor info en aanmelden.