“WAT HEEFT EEN FOTOWEDSTRIJD MET DE AANPAK VAN WERKDRUK TE MAKEN?”

Siepie van der Horst en Antoinet Messink vertellen vol enthousiasme over de aanpak van werkdruk in hun organisatie Regiecentrum Bescherming en Veiligheid (Friesland). Al in 2017  werken alle lagen van de organisatie samen om van werkdruk naar werkplezier te gaan.

Het begon met echte erkenning vanuit de directie. Dat gaf veel ruimte en daarmee werd de werkdruk een gezamenlijk probleem. De projectgroep is aanjager van allerlei verschillende activiteiten en initiatieven die je in eerste instantie niet direct aan ‘aanpak werkdruk’ zou koppelen.

We praten over organisatiecultuur met open-deuren beleid, iedereen mag meepraten en hoe de ondersteunende diensten en professionals in het primair proces samen optrekken. Over fitness, een voetbaltafel en een fotowedstrijd. Want meer werkplezier is een van de belangrijkste onderdelen van de aanpak van de werkdruk.

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met Jeugdhulp Alles in het werk. Daarin komen diverse initiatieven samen om het werken in de jeugdsector aantrekkelijker te maken. Een van de projectgroepen is ‘Aantrekkelijke organisatie’ en daarbij is ook Regiecentrum Bescherming en Veiligheid bij betrokken. Lees meer over deze en andere inspirerende voorbeelden op www.jeugdhulpallesinhetwerk.nl