“GEADOPTEERD DOOR LAAGBEGAAFDE OUDERS EN OPGEGROEID IN EEN PLEEGGEZIN”

Mariël Vos heeft een belangrijke boodschap voor iedereen: ‘hoe diep je ook zit, er is áltijd iets waarvoor je kunt leven’. Zij vertelt haar levensverhaal om te laten zien hoeveel kracht je als mens kunt hebben. 

Na haar adoptie kwam Mariël terecht bij ouders die niet goed voor haar zorgden. Met schokkende voorbeelden vertelt zij wat zij heeft meegemaakt. Haar adoptie-ouders hadden spijt van de adoptie, ‘ik was het geld niet waard’.

Rond haar 11e kwam zij terecht in een pleeggezin, daar heeft zij het heel goed gehad. Ook al was zij in haar tienerjaren niet goed in staat om de liefde aan te nemen, met name haar pleegmoeder is ook nu een grote steun.

De grootste verandering kwam voor Mariël bij de geboorte van haar zoon (inmiddels 18). Moeder worden heeft haar doen inzien hoe bizar de situatie was waarin zij opgroeide. Hij gaf haar de drive om echt iets van het leven te maken.

We praten over hoe kinderen ondanks mishandeling terug willen naar hun ouders, over droge macaroni, de impact van plotseling weg moeten uit je gezin en het maken van je eigen geluk.