“BETERE ZORG VOOR JONGEREN NA EEN IMPACTVOLLE GEBEURTENIS” – dat is de missie van Irene Kersten. 

Irene heeft ruim 20 jaar bij de politie gewerkt, vanuit die ervaring weet ze hoe belangrijk is om  goede nazorg te verlenen. Dat betekent níet een verwijzing naar een psycholoog, maar juist ruimte voor rouw, gesprek of verwerking samen met anderen die het ook mee hebben gemaakt. 

Voor volwassenen (die werken) is dit best goed geregeld in Nederland, maar voor jongeren is er geen structurele aandacht voor. Terwijl het meemaken van dit soort gebeurtenissen je leven lang mee kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een klasgenoot die verongelukt, een roofoverval die je meemaakt, een vriend die suicide pleegt, een gevecht op de leefgroep waar je verblijft of een brand zoals in Volendam.

Irene wil dat dit beter wordt. Daarom heeft zij het programma Delen is helen ontwikkelt. Zij wil dit graag door heel Nederland verspreiden, in deze podcast vertelt ze waarom. Voel je vrij om contact met haar op te nemen als je meer wilt weten!

Kijk op de website www.rustnaimpact.nl. Onder het kopje Scholen en instellingen kun je doorklikken naar informatie over Delen is helen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.