“WAT KAN WEL ALS JE LANGZAAM DOOF EN BLIND WORDT?”

Joyce de Ruiter kreeg als tiener de diagnose Syndroom van Usher, of Ushersyndroom. Dit betekent dat ze langzaam doof en blind wordt. Zij spreekt over omgaan met veranderingen, wendbaarheid en de ervaring met hoe professionals op je reageren.

We praten over stoppen met redden. leren omgaan met tegenslag, veerkracht als vaardigheid en vooral over hoe je omgaat met veranderingen. Het gaat over wendbaarheid in alle situaties, omgaan met verlies, geloof in jezelf en een supportende omgeving. Over rouw, het toelaten van verdriet, je eigen invloed. 

In alles wat Joyce meemaakt is het gevoel dat je er niet meer toe doet het kloterigste gevoel. Dat anderen voor jou bepalen dat je niet meer meedoet, dat je niet van waarde bent voor de maatschappij. Dat gevoel hebben sommige professionals haar gegeven. En dat moet anders.

Luister naar dit inspirerende inzichtgevende gesprek, je hoort hoe deze krachtige vrouw omgaat met het onvoorstelbare en het zet je ongetwijfeld aan het denken over hoe jij omgaat met de moeilijke dingen in jouw leven.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.