“ER GAAT VEEL FOUT ROND ADOPTIE, LATEN WE DAAR MET ELKAAR EERLIJK OVER ZIJN”

Rob Marrevee en zijn vrouw adopteerden ruim 20 jaar geleden 2 broertjes uit Ethiopië, in de volle overtuiging dat zij een goed thuis konden bieden voor deze kinderen die wees waren en niet bij hun tante konden blijven.

De realiteit was ingewikkelder. Het werd en is nog steeds een reis met vele kanten. Wat betekent het eigenlijk voor kinderen als je ze na 1 week ‘wennen’ meeneemt vanuit de Afrikaanse zon naar de Nederlandse winter? Hoe ga je ermee om als de herinneringen van de kinderen verschillen van het dossier? Wat is de plek van de familie in Afrika? Want naast ouders hebben kinderen ook tantes, opa’s, oma’s. 

Er wordt (gelukkig) veel meer gesproken over adoptie, maar nog weinig vanuit het perspectief van de adoptie-ouders. In zijn boek Vaderland reflecteert Rob op de adoptie, de ingewikkeldheden, zijn eigen positie, het belang om als ouder naar je eigen patronen te kijken en misschien wel de belangrijkste vraag: –> hebben we er goed aan gedaan om onze kinderen naar Nederland te halen?

Rob heeft ook een theaterstuk gemaakt, waarin hij samen met zijn twee zonen het boek laat ervaren. Zaterdag 17 december te zien in Amsterdam! Zie voor overige data en het boek www.boekvaderland.nl

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.