“Hoe kun je verder als je kinderen je niet meer willen zien?”

Evert Bergshoeff deelt in deze podcast zijn verhaal als buitengesloten ouder. Anderen zouden het ‘ouderverstoting’ noemen, maar dat woord gebruikt Evert liever niet. Zijn kinderen hebben rond hun 18e verjaardag laten weten dat ze hem niet meer willen zien.

Dit verschrikkelijke moment was voor Evert de start van een persoonlijk ontwikkelingstraject. Hij is √°lles gaan lezen en kijken over het thema. Hij ging op zoek naar zichzelf en herkende patronen in zijn familie. Zijn belangrijkste inzicht is dat je een mindswitch moet maken om te kiezen voor het leven – ondanks het levend verlies dat je altijd bij je draagt. Evert is ervan overtuigd dat dit de beste keuze is die je kunt maken. Als je kinderen misschien ooit weer contact opnemen is het fijn als ze zien dat je positief en hoopvol in het leven staat.

Met ontroering vertelt hij over de ontmoeting met andere buitengesloten ouders in december 2022 in het AFAS theater. Herkennen, erkennen en samen zijn, juist in deze moeilijke periode rond kerst.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.