“Jaag je dromen na en je levert een bijdrage aan de samenleving!”

Redouan el Khayari gelooft dat iedereen kansen heeft en dat de samenleving mooier wordt als iedereen zijn kansen verzilvert. Zo levert iedereen zn eigen bijdrage, dat geeft verbinding en samenhang. Daarbij is de grondhouding van ons allemaal van wezensbelang: niet oordelen over wat een ander bijdraagt, maar je richten op jezelf en hoe jij kunt groeien.

Het werken vanuit zn hart is voor Redouan vanzelfsprekend, dat is altijd zo geweest. In de loop der jaren heeft zijn hoofd een grotere rol gekregen, maar de verbinding met zn hart is gebleven. Dat is de kern van ons vak. Wat het voor mensen betekent in de praktijk is de drive bij alles wat hij doet, als docent Social Work, als onderzoeker, als directeur. Het gaat om de praktijk, en hoe we die kunnen verbeteren. Want we hebben in Nederland een prachtig stelsel, maar het kan beter. En dat moeten we zelf doen

Zijn brede achtergrond van praktijk, onderwijs en onderzoek, gecombineerd met zijn passie, visie en gedrevenheid hebben gemaakt dat hij is verkozen tot Sociaal werker van het jaar 2022. Zoals je begrijpt hadden wij een erg leuk gesprek!