“De kracht en de kunst van loslaten”

Loslaten, hoe doe je dat? Die vraag heb ik al heel vaak gekregen en is niet eenvoudig te beantwoorden. Het is zo’n groot thema. In deze aflevering neem ik je mee in mijn gedachten hierover. 

Deze podcast sluit aan op de vorige twee afleveringen: houd een beetje van de mensen met wie je werkt en zorg er tegelijkertijd voor dat je jezelf overbodig maakt. Best lastig soms! 

In  de zorg, onderwijs en sociaal domein heb je altijd te maken met mensen die hun eigen keuzes maken, ook als jij hen soms iets anders gunt. Dat kan heel lastig te verdragen zijn. Het gaat om bewust kiezen voor waar je zelf verantwoordelijk voor wilt zijn èn om te accepteren dat je niet alles onder controle hebt. 

Hoe krijg je dit voor elkaar? Laat zaken los waar je geen invloed op hebt. Klinkt simpel, dat is het natuurlijk niet altijd maar je kunt jezelf er wel in trainen. Dat maakt je leven een stuk makkelijker en zorgt er bovendien voor dat je misschien wel meer kunt betekenen voor de mensen met wie je werkt. Je ervaart meer voldoening en houdt energie over, en dat merken ook je geliefden. 

Herken je dit thema en wil je hiermee aan de slag? Dan is de online training Professional vanuit je hart iets voor jou! Dit is daarin een belangrijk thema waarin deelnemers grote verbetering ervaren. Nu een unieke kans: Ik ga m vanaf 6 juni een keer live geven, normaal alleen als videotraining. Inclusief boek, gemiddelde waardering 8,9, SKJ geaccrediteerd en gewoon leuk om te volgen 🙂 Kijk op de website voor meer info.