“Hulpverlening is geen supermarkt”

Ronny Pais werkt als directeur én als gezinscoach, een combinatie die hem heel goed past na jarenlange ervaring als hulpverlener binnen organisaties en een eigen praktijk.

We praten over eigen regie bij de gezinnen, dat dat noodzakelijk is als je het gezin echt verder wilt helpen. Want hoe meer regie je hebt als hulpverlener, hoe meer risico dat het gezin op jou afstemt en daarmee afhankelijk wordt van jou. 

Over werken vanuit de relatie, het belang van de klik tussen het gezin en de hulpverlener, gesprekken tijdens wandelen en activiteiten. Over pauze nemen in een hulpverleningstraject. Ook over de uitdagingen om het als organisatie anders te doen, productcodes, verwijzers en beschikkingen met een einddatum.

Hoe lukt het Ronny en zijn collega’s om binnen de systemen die er nu zijn vanuit zijn hart te blijven werken en te doen waar de gezinnen mee geholpen zijn? Deze podcast zit boordevol inspiratie, concrete voorbeelden en toelichting hoe het soms heel eenvoudig beter kan. Als je daar maar écht voor gaat staan.