“Mensenhandel is dichterbij dan je denkt”

Carla Stals werkt vanuit Expertisebureau Helse Liefde met gezinnen waar een kind slachtoffer is van mensenhandel/ seksuele uitbuiting. Dat komt zoveel méér voor dan je denkt.

De kennis over mensenhandel is beperkt, in de maatschappij en bij de professionals. Waarschijnlijk omdat we het ons niet willen voorstellen dat dit ook ons kind, ons neefje, ons buurmeisje, onze leerling kan overkomen. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat dit wél kan geburen, en met meer kennis kunnen we mensenhandel vaker voorkomen. Daarom deze podcast. Vandaag deel 1, volgende week volgt deel 2.

We praten over over de achtergronden, de signalen, de processen, de gevoelens, de schaamte van de slachtoffers en hun ouders.  Over verbindend gezag als steun voor de ouders, samenwerking tussen verschillende organisaties en persoonlijke betrokkenheid van professionals. 

Als je meer wilt weten, vragen hebt of steun nodig hebt omdat het over jou gaat, neem contact op met Expertisebureau Helse Liefde. Zij helpen je verder. www.helseliefde.nl

Luister de podcast via je eigen podcastapp, Spotify, YouTube of de website. Leuk als je laat weten wat je raakt!

Fijne dag, 

Mascha