Deze podcast is gesprek tussen twee vakidioten die allebei echt van de jeugdsector en de professionals houden, dus het gaat van het ene thema over in het andere en verbinden we van alles aan elkaar. Hoofdthema is BURGERVOOGDIJ. Daar beginnen we na een kwartiertje over.

Ieder kind heeft wel een volwassene die zich druk om hem maakt – vanuit die overtuiging maakt Mariska van der Steege zich al jaren hard voor meer bekendheid van burgervoogdij. Heel graag draag ik daaraan bij, want het is fantastisch als een kind een Burgervoogd heeft in plaats van 6 verschillende instellingsvoogden. Want dat is de realiteit: er zijn zóveel wisselende hulpverleners. 

Mariska vertelt vol enthousiasme, de ins en outs van wat en voor wie het is. Burgervoogdij gaat over een kleine groep kinderen, maar kan voor deze kinderen écht verschil maken. Dus heb jij te maken met kinderen die een voogd hebben (let op het verschil: geen gezinsvoogd), dan is het extra interessant om te luisteren. Ik hoop dat je net zo enthousiast wordt als ik.

Voor meer informatie kijk op burgervoogd.nl

Voordat we aan het hoofdthema toekomen vallen we eerst in het thema REFLECTIE, en tijdens het gesprek komen we daar op allerlei manieren steeds weer bij terug. Waarom je dat nodig hebt als professional (om het steeds weer beter te doen), wat het verschil is met training en wat er voor nodig is om het te organiseren.

 

Ik wens je veel luisterplezier!