“We moeten van weet-cultuur naar vraag-cultuur”

๐ŸŽ™๏ธ Nieuwe aflevering van de Professional vanuit je hart Podcast! ๐ŸŽง

In deze aflevering, getiteld “Van weetcultuur naar vraagcultuur”, bespreek ik met Liza Bruinhart de noodzaak van zelfreflectie en het kennen van onze professionele identiteit. ๐ŸŒŸ๐Ÿ”‘

Belangrijke takeaways van deze aflevering:

1๏ธโƒฃ Zelfreflectie is essentieel voor professionele identiteitsvorming. Voor huidige professionals en ook voor de nieuwe generatie. Liza heeft hiervoor de spiegelreflectiemethode ontwikkeld. Dit biedt enorm waardevolle inzichten in de vraag “wie ben ik?” en waarom we het werk doen dat we doen.

2๏ธโƒฃ In de spiegelreflectiemethode fungeren studenten en gepensioneerden als ‘spiegels’ voor professionals. Hun vragen helpen enorm om op een diepgaande manier naar jezelf en je eigen handelen te kijken.ย 

3๏ธโƒฃ Het stellen van de juiste vragen is een ondergewaardeerde vaardigheid. Vragen stellen aan klanten en onszelf helpt om perspectieven te veranderen, verbinding te maken en tot impactvolle ontmoeting te komen.

Luister naar deze inspirerende aflevering via je favoriete podcastapp, Spotify, YouTube of de website ๐ŸŽงโค๏ธ Leuk als je ons laat weten wat je eruit haalt.

Fijne dag,ย 

Mascha