“Echt contact maken met leerlingen kan veel leed voorkomen”

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Professional vanuit je hart Podcast! In deze aflevering hebben we de eer om Martin Schravesande te verwelkomen, auteur van De Thuiszittersklas en De Onderhuidse Leraar.

Martin deelt zijn verhaal over zijn reis van het ministerie van Onderwijs naar het opzetten van een thuiszittersklas en zijn huidige werk met kinderen die vastlopen, met name op het gebied van autisme.

We praten over het belang van handelen vanuit je hart, het accepteren van kwetsbaarheid en angst, en het creëren van een omgeving waarin moeilijke onderwerpen besproken kunnen worden. Daarbij praten we wat langer door over jongeren met suïcidale gedachten.

Luister mee terwijl Martin en Mascha de onvoorspelbaarheid van het leven, de behoefte aan ruimte voor emoties in de hulpverlening en het belang van autonomie voor positieve resultaten in het onderwijs bespreken.

Dit is een aflevering die je niet wilt missen, vol inzichten en waardevolle lessen van een gepassioneerde professional. Veel luisterplezier!

Luister via je eigen podcastapp, Spotify, Youtube of de website. Leuk als je ons laat weten wat je eruit haalt!