Farley van Heydoorn heeft zich voorgenomen de beste schuldhulpverlener van Nederland te worden, en als je het mij vraagt is hij aardig op weg!

Farley heeft zelf met schulden geleefd, en is er zelfs voor naar Brazilië gevlucht. Dat had hij beter niet kunnen doen, maar op dat moment dacht hij daar helemaal niet over na. Hij kon niet meer logisch nadenken. En dat is precies wat er beter moet in de schuldhulpverlening: professionals moeten snappen wat er in iemands brein gebeurt bij schulden.

Zeer bevlogen vertelt hij over hoe schaarste zorgt voor schaarste, waarom het zo moeilijk is om die scooter weg te doen en hoe het komt dat iemand die schuldeiser niet belt ook al was dat wel de afspraak. Geldstress heeft invloed op alle leefgebieden, en alle professionals in het sociaal domein zouden zich daar heel bewust van moeten zijn.

We hebben het over werken vanuit je hart, eerst de mens leren kennen en dan pas naar ongeopende brieven vragen, de dramadriehoek en je kwetsbaar opstellen als professional. 

Voor Farley is het heel simpel: “Het gaat er alleen maar om dat je die klant helpt”

 

Veel plezier en inspiratie weer met deze aflevering!

 

Zie voor meer informatie over de training Breaking habits www.burovat.nl.