“Een systeem is gebouwd door verstand, maar verandering vindt plaats door het hart”

Sander Bolle werkt sinds kort als teamleider bij Leger des Heils Jeugdbescherming. Hij wil in die rol een echte verandering in de jeugdbescherming op gang brengen. Gedreven door wat hij meegemaakt heeft in zijn leven.

Sander vertelt openhartig zijn persoonlijke verhaal over het verlies van zijn broertje (aan zelfdoding) en hoe dat ertoe heeft geleid dat hij nooit meer iets wil doen wat tegen zijn hart in gaat. Hij heeft als professional een reis gemaakt van hoofd naar hart, en wil dat voor iedereen in de jeugdzorg en zeker ook in de jeugdbescherming. 

We praten over regels loslaten, passie volgen, verschil willen maken, rommel in het leven en veerkracht. Over hoe ogenschijnlijk kleine dingen groot verschil maken, dat een omarming vaak meer betekent dan de interventies. Maar dat we daar zo weinig ruimte voor maken. Verandering in de jeugdzorg begint met warmte, emotie en menselijk contact. Niet met focus op regels en beleid

Luister dit zeer bevlogen en persoonlijke gesprek via je eigen podcastapp, Spotify, youtube of de website. Leuk als je een reactie achter laat!

Fijne dag, 

Mascha