Marion Herben heeft onderzoek gedaan naar wat werkt bij moeilijk bereikbare jongeren en gezinnen. Dit onderzoek heeft veel aandacht gekregen, hier een paar titels van artikelen die anderen hebben geschreven:

‘De beste hulpverleners zijn professionals met lef’ 

‘Echte hulpverleners zijn goed bereikbaar en hebben het lef om soms buiten de geeigende paden te treden’

‘Vertrouw op jeugdprofessionals’

‘Persoonlijke benadering essentieel in de hulpverlening’

Genoeg aanleiding dus om met Marion in gesprek te gaan! We praten over contact krijgen met die jongeren en gezinnen die soms al 6 hulpverleners hebben gehad, over ruimte krijgen en die durven pakken, over dat jouw geloof in de motivatie van de ander het resultaat voorspelt.

Over aandacht voor de basis, en dat de eisen om mee te doen in de maatschappij de afgelopen jaren behoorlijk verhoogd is. Dat je als (jeugd)professional soms dingen ziet gebeuren die je echt niet vindt kunnen, en dat je dan daarvoor op moet staan. 

Over Marions persoonlijke reis en over haar wensen in de toekomst. Ze wil heel graag meer betekenen voor onze sector, omdat de inzichten uit het onderzoek nog te weinig hun weg vinden naar de praktijk. Dat is wel nodig om het echt beter te maken voor de jongeren en gezinnen. En dat is waar het Marion om gaat!

 

Als je benieuwd bent naar het proefschrift of de artikelen, op het LinkedIn profiel van Marion vind je bijna alles! Sowieso vindt ze het heel leuk om van je te horen als dit jou helpt om verschil te maken!