Maaike van der Aar is al haar hele werkende leven gepassioneerd voor goede jeugdzorg. Die vastberadenheid komt natuurlijk ergens vandaan. Mooi hoe Maaike vertelt over haar drive, hoe het is gelopen en hoe alles eigenlijk samenkomt in de rol die ze nu heeft als bestuurder bij de FNV Jeugdzorg. 

Maaike is bevlogen, energiek, actiegericht, luistert veel, laat haar intuïtie spreken en gelooft enorm in de kracht van samen. We praten onbeschaamd over de professionals in de jeugdsector die we allebei zo ongelooflijk leuk vinden. Over mensen in plaats van functies, verandering van onderaf, je eigen plek nemen, bewust zijn van je eigen waarde. Dat iedereen iets goed kan, en dat we daar veel meer bij aan zouden moeten sluiten. Over wat professionals zelf kunnen doen, en zouden móeten doen. Omdat het voor iedereen zoveel beter wordt als je je eigen waarde gaat zien en we samen voor een hoger doel gaan. 

Over de rol van een bestuurder in onrustige tijden, hoe je een organisatie aanstuurt en hoe je omgaat met onderlinge verschillen. Zoek je naar allemaal mensen met dezelfde kwaliteiten of durf je te kiezen voor diversiteit? En durven jullie dat als team? 

En nog veel meer 🙂

Dank  je wel Maaike voor dit open, bevlogen gesprek!