Danielle van den Hoogen is een zeer betrokken advocaat voor kinderen en ouders. Ze is bescheiden in het gesprek, maar de voorbeelden die ze geeft laten zien dat ze écht een stap verder gaat. Heel inspirerend!

Een informatief gesprek, vooral in het begin hebben we het over allerlei technische zaken. Hoe krijg je als jeugdige een advocaat? Wat doet een advocaat? hoeveel contact heeft hij met de jeugdige? Wat is de griffie, wat betekent het als een advocaat toegevoegd wordt en wat is de rol van een advocaat na de zitting? En over de opties die een rechter heeft, die zijn zeer beperkt. Alles hangt dus af van het dossier en de voorbereiding.

Uiteindelijk gaat ook dit gesprek over verbinding, over in elkaars schoenen staan, elkaar beter begrijpen. Mensen als mens benaderen, dat kan toch altijd? Dat moet toch altijd? 

We praten over het omgaan met ouders, en hoe zij nog wel eens helemaal alleen staan in de rechtszaal. Letterlijk tegenover de andere partijen. Terwijl íedereen er zit in het belang van het kind, je bent nooit elkaars tegenpartij! Hier is zeker nog winst te halen.

Het mooiste verhaal gaat over Barry Badpak, luister daarvoor gewoon deze podcast 🙂 Veel plezier!