Suzanne Koeman heeft haar hart verpand aan de Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen en wil heel graag haar ervaringen met ons delen. Vooral ook dat zij zelf zo veel geleerd heeft van deze jongeren.

Het gesprek zit vol met informatie over de achtergrond en de situatie van deze zogenoemde ‘AMV’s’. Over hun achtergrond, de procedures en wat er allemaal geregeld moet worden.

We praten over zelf mogen shinen in je leven of kiezen voor wat voor je familie belangrijk is,  over veerkracht, hechting en trauma’s, over bij elkaar in bed slapen, het in sneltreinvaart kennis laten maken met de Nederlandse maatschappij zodat het ook goed blijft gaan als de jongeren elders gaan wonen. 

Belangrijk onderwerp is de gezinshereniging, want veel van deze jongeren zijn vooruit gestuurd om een veilige plek voor hun familie te vinden. Gezinshereniging is dan ook het doel van veel jongeren, maar brengt veel spanning met zich mee. En als het gezin dan uiteindelijk in Nederland is, is het ook weer echt aan elkaar wennen.

Suzanne vertelt hoe ze de afgelopen 5 jaar een rijker mens geworden en een rijkere hulpverlener is geworden. Wij kunnen zoveel van deze jongeren leren!

Ik hoop dat je geraakt wordt door haar verhaal. Deze groep is best onzichtbaar en zij verdienen onze steun.