Marieke Jongman is een zeer bevlogen orthopedagoog met brede praktijkervaring. Nu werkt ze bij Jeugdbescherming Overijssel, eerder heeft ze bij verschillende wijk-/ gebiedsteams gewerkt. Ook geeft ze trainingen Deep Democracy en ondersteunt ze startende gedragswetenschappers in ons werkveld.

Over denken en voelen, over methodes en hart, over jezelf kwetsbaar maken en durven uitspreken. Over verbinding maken en het niet weten. Over je rol als gedragswetenschapper (die ik zelf natuurlijk ook ken) en parallelle processen.

Marieke is trainer in Deep Democracy. Een methode, manier van kijken, filosofie en heel praktisch gedachtegoed. Het gaat over ruimte geven aan de minderheid. Dat kan zowel de minderheid van de groep zijn als een minderheid/ kleiner deel in jezelf. We zijn geneigd om te kiezen voor de meerderheidsstem en de mening van minderheid weg te duwen. Dit kan leiden tot een ongemakkelijk gevoel en tot sabotagegedrag.  Door ook naar deze minderheid te luisteren voelt deze zich serieus genomen.

Deep democracy geeft inzicht in deze processen en biedt tools om dit onbewuste meer boven water te halen. Dit gesprek heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar meer!

www.mariekejongman.nl