Madeleine Theunissen wil als manager ruimte geven aan professionals die met liefde en lef het verschil willen maken. Vaak betekent dit uitzonderingen op de gebruikelijke procedures, en dat is soms natuurlijk lastig of zelfs irritant. Toch hoort dat erbij: alleen samen kunnen we de jeugdzorg echt beter maken.

Madeleine werkt bij entrealindenhout, een grote jeugdzorgorganisatie. Ruim 1,5 jaar geleden heeft zij besloten om het Professional vanuit je hart gedachtengoed binnen haar hele afdeling uit te rollen. Dit was best een spannende keuze. De bestuurder had twijfels en ook Madeleine kreeg soms buikpijn van wat het zou gaan betekenen.

In deze podcast vertelt ze waarom ze toch heeft doorgezet, over wat het heeft opgeleverd, waarom ze ontzettend enthousiast is (en de bestuurder inmiddels ook).

We praten over de dilemma’s van managers, hoe je elkaar kunt blijven bereiken, de vraag die je je manager altijd kan stellen. Ook over dat achter iedere ‘nee’ een verhaal zit, ook bij de manager, ook bij de gemeente. En dat het helpt als je daarin ge├»nteresseerd bent.