Wil jij mij de wereld leren? Wil je met mij ook spontaan leuke dingen doen?

Moraya heeft een deel van haar jeugd doorgebracht in de jeugdzorg, en heeft een aantal liedjes gemaakt die heel goed uitleggen hoe het voelde. Inmiddels heeft ze van veel kinderen en jongeren gehoord dat dit niet alleen háár gevoel was, maar dat zij zich ook zo voelen. Moraya wil haar muziek gebruiken om de stem van het kind te laten horen, juist de kinderen die nu nog geen stem hebben.

Muziek is heel belangrijk voor Moraya, daarmee kan ze vertellen waar ze geen woorden voor heeft. Die woorden komen wel als ze zingt.

We luisteren naar Dossier 107, een liedje dat mij iedere keer weer raakt, en we hebben een gesprek over hoe het voor kinderen en voor professionals is in de jeugdzorg.

We praten over de professionals die verschil maken: wat doen zij? en wat doen ze juist niet? Over het helen van de pijn, en wat daarvoor nodig is. Dat dat niet zit in wekelijkse gesprekken maar in individuele spontane acties. Dat jongeren zich daardoor gezien voelen.

Ook hebben we het over Onrecht zonder schuld: als professional doe je wat jou op dit moment het beste lijkt, maar veel dingen die gebeuren zijn niet oke. Moraya geeft veel voorbeelden, die vooral duidelijk worden in de kleine dingen. Bottom line: het gaat om ZIJN, niet om DOEN.

Moraya is een campagne begonnen om aandacht te geven aan de professionals die hierin positief opvallen: de verschilmakers. Omdat ze zo dankbaar is voor de mensen die er wel voor haar waren, ook al kon ze dat niet zien.

We praten nog over dat het zo simpel is en tegelijkertijd zo ontzettend moeilijk. Graag inspireren we om zo’n verschilmaker te zijn. Want dat kun jij ook 🙂

Benieuwd naar meer liedjes (aanrader!!!)? Kijk op www.moraya.nl