“Stress is hartstikke gezond!”

Koert Hendriks is voor mij een heel speciale gast: hij heeft mij genomineerd voor de BID Positivity Award! Zonder hem had ik dat feestje niet kunnen vieren dus ik geef hem heel graag een podium om zijn kennis en passie over stress met ons te delen. Die passie is voelbaar als hij erover vertelt.

Koert is al heel lang gefascineerd door stress. Eerder werkte hij als groepsleider en ambulant hulpverlener in de jeugdhulp, maar heeft een paar jaar geleden heeft hij een ander pad gekozen en helpt nu professionals in zorg en welzijn met het voorkomen van stress- en burnout-klachten. Daar is volgens Koert de meeste winst te behalen: klachten voorkómen in plaats van genezen. Want als je stressklachten hebt ben je eigenlijk al te laat.

We krijgen een lesje stress-huishouding en hoe je goed voor jezelf zorgt. De nadruk ligt altijd op de negatieve kanten van stress, maar stress heeft heel veel voordelen. Sterker nog: stress is hartstikke gezond!. Je kunt klachten krijgen als je je onvoldoende bewust bent van hoe je lichaam werkt.

Koert heeft een online training Stress de Baas (20 SKJ punten) voor als je je verder hierin wilt verdiepen en hoe het bij jou werkt. Via een speciale link krijg jij als luisteraar van deze podcast de BTW cadeau: www.koerthendriks.nl/mascha. Voor de goede orde: ik krijg hiervoor geen commissie 😉