“Hoeveel hulpverleners ziet Johnny?”

Als kinderen en gezinnen langer met hulpverlening te maken hebben, zien zij ook meer hulpverleners. Dat weten we natuurlijk wel, maar realiseren we ons voldoende de impact daarvan? En heb jij enig idee hoeveel professionals een kind tegenkomt?

In deze podcast neem ik je mee in de (jeugd)hulpverleningsweg van Johnny, en ik nodig je uit om het aantal hulpverleners die hij tegenkomt te tellen. Deze opdracht heb ik ooit bedacht voor de studenten van de Master Jeugdzorg in Leiden, en nog steeds gebruik ik m geregeld bij trainingen. De campagne Stop de Carrousel van Het Vergeten Kind een paar jaar geleden gaat over ditzelfde thema: het zijn er teveel!

Een directe oplossing heb ik niet. Maar ik weet wél dat het veel verschil maakt als je je als hulpverlener hier bewust van bent. Dat je dit erkent, en dat je ruimte laat voor de jongeren (en de ouders) om nog even níet iets met jou aan te gaan. Omdat je hulpverlener 82 bent.

Veel luisterplezier!

PS zo’n solo-podcast blijft nog steeds een beetje oncomfortabel. Maar: buiten mijn comfortzone zijn mogelijkheden voor groei. Toch ;-)?