“Ik heb regie over mijn eigen gemopper”

Janet Beuving staat in haar werk als jeugdprofessional met een missie: zij wil mensen zíen. Eerst begrijpen en dan begrepen worden, puur en eerlijk zijn, gewoon menselijk zijn. Je altijd verplaatsen in hoe het voor de ander is. Oprecht geïnteresseerd zijn. nieuwsgierig zonder oordeel.

En zij herkent dat ‘het systeem’ een negatieve invloed op je kan hebben. Een jaar geleden herkende ze zichzelf bijna niet, ze vond het werk niet meer zo leuk, mopperde veel en had een lading aan negatieve energie.

In deze podcast vertelt ze wat haar geholpen heeft om dat nu weer veel positiever te ervaren terwijl de omstandigheden hetzelfde zijn. De kern van haar verhaal: je hebt zelf de regie over je gemopper. Als jij besluit om te stoppen met mopperen, verandert alles. Dat merkt ze zelf (‘mijn energie is gewoon anders’), maar ook haar man en haar collega’s is het opgevallen dat ze veel positiever is.

Het mooie is dat sinds Janet méér is gaan staan voor wat zij echt belangrijk vindt, er veel meer blijkt te kunnen dan ze van tevoren dacht. In plaats van dat ze tegen muren aanloopt -wat haar eigen verwachting was- moedigen mensen haar aan om hier nog meer van te doen. Dat heeft Janet laten beseffen over hoe we onszelf in het systeem vast laten zetten: we denken teveel vanuit angst. Als je denkt en handelt vanuit liefde maak je zoveel meer verschil!

Mooiste compliment dat ze kreeg van een jongere: “Jij bent professioneel in je onprofessionaliteit”.

Luister naar dit inspirerende gesprek met een jeugdprofessional die zichzelf heeft teruggevonden en weer met meer passie, plezier en energie in haar werk staat!