“Laat je gevoel spreken in je werk”

Mireille Molenaar en ik delendezelfde missie en hebben natuurlijk ook allebei ons eigen verhaal. Mooi om in deze podcast van gedachten te wisselen en te horen welke mooie plannen Mireille heeft.

Mireille lijkt wel een duizendpoot, ze doet echt enorm veel verschillende dingen. In ons gesprek komen er een aantal langs. Ze heeft veel ervaring als hulpverlener, waaronder vele jaren als jeugdbeschermer. Ze deelt voorbeelden hoe zij ook in haar werk steeds meer vanuit haar hart is gaan werken, ook als jeugdbeschermer. En wat dat heeft betekend voor sommige jongeren en ouders.

We praten over gaan staan voor waar je echt in gelooft, het buigen van regels en protocollen, over ‘het systeem’ en hoe dat belemmert, wat je zelf kunt doen.

Mireilles focus komt steeds meer te liggen op training en coaching van de professionals zelf: zïj maken het verschil voor al die jongeren en ouders, en het is gewoon niet makkelijk om in de jeugdsector te werken. Mireille heeft een eigen reis gemaakt waarin ze steeds meer zicht heeft gekregen op hoe dingen bij haar werken, en ze heeft gemerkt hoe fijn dat is. Dat gunt ze anderen ook.

Aan het eind van ons gesprek vertelt ze over de webinars waar ze mee gestart is, en over een training voor jeugdprofessionals die in november weer start. Niet therapeutisch, wel de diepte in. Wat houdt mij nou echt tegen? Welke overtuigingen zitten eronder? Waar komt mijn gebrek aan zelfvertrouwen vandaan? Omdat je er meer voor de ander kunt zijn doordat je er voor jezelf bent. Dat is waar het om draait!

Meer informatie vind je op www.mmolenaarcoaching.nl