“Simpele vragen brengen beweging”

Jan Pieter Meijer werkt met zijn hele hart en ziel in de jeugdzorg. Hij maakt zich op verschillence manieren hard voor betere jeugdzorg en zeker ook betere jeugdbescherming. Welbespraakt, bevlogen, passievol en kritisch, een man met een missie. Het gesprek is moeilijk samen te vatten maar reken erop dat we veeeeel besproken hebben!

We praten over dat vanuit je hart werken betekent dat je dan je eigen hart wel moet kennen, dat dat in onze sector meer aandacht zou moeten krijgen. Over proces en inhoud, verantwoordelijkheid nemen, versimpelen, opstaan voor je vak.

Hoe blijf je bij je hart? Daarvoor is het nodig om op zoek te gaan naar en te blijven bij je eigen waarden. Als het teveel ‘hoofd’ wordt, teveel proces, dan ontstaat er een gebrek aan verbinding.

Simpele vragen stellen is een geweldig instrument om beweging te krijgen. Kan dit niet? Hoezo kan dit niet? Ik snap het niet, leg het mij eens uit? Daardoor kun je weer in gesprek komen over de inhoud en daarmee kun je jongeren en gezinnen meer recht doen.

Jan Pieter deelt ook een aantal voorbeelden uit zijn eigen praktijk als crisisspecialist vanuit de jeugdbescherming.

Veel luisterplezier en leuk als je laat weten wat je eruit haalt!