“Het gedrag van je cliënten is een spiegel voor jezelf”

Miranda Ruijer houdt van haar werk in de gehandicaptensector, en vooral houdt ze van de mensen met wie ze werkt. Iedere dag leert ze weer van hen, want door met hen samen te werken leer je heel veel van jezelf kennen.

Miranda vertelt over haar rondgang in de gehandicaptenzorg, en dat ze nu op een plek en met een doelgroep werkt waar ze de professional kan zijn zoals ze die zelf voor ogen heeft.

We praten over dat je nooit weet wat een ander fijn vindt, over reflecteren, aannames en vooroordelen, meer diepgang en kijken naar mogelijkheden. Dat ‘zo doen we het nu eenmaal’ geen goed antwoord is, dat het altijd anders kan. In basis komt het neer op nóg beter luisteren. Begrijp je de ander goed? Vindt hij/ zij dit ook fijn? En wie is er eigenlijk lastig, de client of wij?

Mooi om in dit gesprek allemaal woorden en zinnen te horen die ik zelf ook vaak gebruik. Andere sector, zelfde thema’s, zelfde drive 🙂 Ik zie parallellen.

Miranda heeft een prachtig boek geschreven met 40 verhalen over alledaagse dingen in haar werk. Het zijn verhalen over de mensen, maar vooral ook een reflectie op hoe je als begeleider reageert.

Het boek Mijn liefde voor LVB kun je bestellen door een mailtje te sturen naar miranda_ruyer@hotmail.com. Voor €23,15 (incl verzendkosten) heb je m in huis!