– Professional vanuit je hart – 

ook verkrijgbaar als e-book!

Gefeliciteerd met dit mooie boek. Deze positieve manier van problemen benaderen is precies wat een jeugdprofessional nodig heeft. Het is soms lastig om de situaties in de dagelijkse praktijk te relativeren. Bedankt voor deze handvatten daarbij!

Vera Sanders

Jeugd- en gezinscoach

Meer aanbevelingen lezen? Klik hier

LET OP voordelige deal (€ 27,50): Inspiratiebox UIT HUIS

Inspiratiebox niet als ebook verkrijgbaar

IN 10 STAPPEN PROFESSIONAL VANUIT JE HART

MAAK MET LIEFDE EN LEF HET VERSCHIL IN DE JEUGDHULP

Iedereen die in de jeugdzorg werkt zal het herkennen, altijd of in vlagen: je hebt veel taken, een hoge caseload, het gaat over geld en protocollen en je mist het gesprek over de inhoud. 

Er komt veel op je af en voor je gevoel ben je vooral brandjes aan het blussen. In die situatie raak je gemakkelijk jezelf kwijt. Je komt moe thuis, vraagt je af of wat je doet nog wel echt helpt en soms vind je je werk gewoon niet meer leuk. Ja, die gezinnen wel natuurlijk, maar alles wat erbij komt en de omstandigheden niet.

Dit boek helpt je om weer meer vanuit jezelf keuzes te maken in je werk. Daardoor voel je je fijner, ervaar je meer voldoening en houd je energie over. Bovendien beteken je op deze manier meer voor je cliënten én ben je een leukere collega.

In 10 stappen sta je stil bij thema’s als waar sta je voor, wat vind je echt belangrijk, hoe houd je focus en wat moet je loslaten. Al deze thema’s hebben invloed op je werk. In het boek gaat het echt over die koppeling, hoe jij je eigen inzichten toepast binnen jouw werk. Het laat je nadenken over de keuzes die je nu maakt en of je dat anders zou willen.

Het daagt je uit om je comfortzone uit te stappen en geeft je een boost in energie – als je het aandurft!

Z

Elke stap: een eenvoudige uitleg, een praktijkvoorbeeld en een krachtige opdracht

Z

Praktijkgericht: geen zware theorie maar gericht op toepassing

Z

Slechts 100 pagina’s: leest heel lekker en vlot waardoor je snel aan de slag kunt

Klik op de afbeelding om uit te zoomen

LET OP voordelige deal (€ 27,50): Inspiratiebox UIT HUIS

Helaas inspiratiebox niet als ebook verkrijgbaar

 WORKSHOP EN TRAINING

Naast auteur ben ik spreker en trainer. Ik vertel mijn verhaal bij symposia, geef workshops en trainingen van een of meer dag(en).  

Wil jij met je team, je afdeling of intervisiegroep aan de slag? Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Meer boeken tegelijk ?

Koop je meer boeken tegelijk voor je team, voor je medewerkers of bijvoorbeeld als (kerst)cadeau? Dan is er korting mogelijk! Tot 100 boeken ben ik gebonden aan de Wet op de vaste boekenprijs.

 • 10 – 30 boeken = 5% korting
 • 30 – 100 boeken = 10% korting

Deze aantallen kun je gewoon online bestellen.

Bij meer dan 100 boeken is hogere korting mogelijk, neem contact op via info@professionalvanuitjehart.nl.

  WAT ANDEREN ZEGGEN OVER HET BOEK

  Als ervaren gezinshuisouder beveel ik dit boek van harte aan. Wanneer je passie passief is geworden door de sleur van alledag en wanneer je nog steeds kijkt, maar steeds minder ziet, dan word je door dit boek praktisch en emotioneel uitgedaagd en enthousiast gemaakt. Terug naar je hart: reanimeer die passie in je lijf en focus weer op wat er echt toe doet! Mascha heeft hiertoe met dit boek een prachtig en praktisch middel aangereikt

  Henk Zeevat

  Gezinshuisouder

  Op LinkedIn kwamen we elkaar al vaak tegen. Ik vanuit mijn passie om ‘alle jeugd een toekomst’ te geven in het huidige jeugdzorgsysteem, en Mascha vanuit de bezieling als professional in de jeugdzorg. Twee zijden van dezelfde medaille, onlosmakelijk verbonden.

  Bij het lezen van het boek ‘Professional vanuit je hart, maak het verschil in de jeugdhulp’, raakte ze me. Ze geeft een tiental gerichte adviezen om onze medewerkers in het huidige vaak vermalende proces en systeem vast te houden aan de kern, de basis: werken vanuit je hart. Niet door te redden, maar door hulp te verlenen en te ondersteunen. De regie te nemen en te behouden. Ik beveel dit boek aan iedere professional van harte aan. Herwin de passie in jezelf en haal uit wat er mogelijk is!

  Gerco Schep

  Bestuurder Oosterpoort (jeugdzorg) en Oosterwijs (speciaal onderwijs)

  Het boek van Mascha is een echte aanrader, ik word er blij van! Haar missie, om zoveel mogelijk professionals vanuit hun hart te laten werken, onderschrijf ik helemaal. In haar boek staan 10 stappen voor hoe je tot dit resultaat kunt komen en hiermee kunt oefenen. Wezenlijk contact maken met de jongeren en hun gezinnen en je kwetsbaarheid durven tonen, kan het verschil maken en hen verder helpen. Ook laat het je zien hoe je betere keuzes in je werk kunt maken, waardoor je energie niet weglekt naar zaken die er niet toe doen. Zo zijn er meer interessante stappen. Ik zou zeggen: gaan lezen en vooral gaan doen!

  Mireille Molenaar

  Gezinsvoogd

  Gefeliciteerd met dit mooie boek. Deze positieve manier van problemen benaderen is precies wat een jeugdprofessional nodig heeft. Het is soms lastig om de situaties in de dagelijkse praktijk te relativeren. Bedankt voor deze handvatten daarbij!

  Vera Sanders

  Jeugd- en gezinscoach

  Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig stabiel en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen. Dat gaat niet alleen over het wonen op een vaste plek, maar vooral over de band die je ervaart met volwassenen om je heen. Pas als een kind zich veilig en gezien voelt, is een positieve en gezonde ontwikkeling mogelijk. Een boek als dit draagt ertoe bij, het belang van het kind weer centraal te stellen. Uit je hoofd, naar je hart. Een boodschap die wij van harte ondersteunen!

  Margot Ende-van den Broek

  Directeur Stichting Het Vergeten Kind

  Ik ontmoette Mascha bij de dialogen over de docu Alicia en herkende in haar dezelfde passie, liefde en lef die maken dat ik al 30 jaar werk met kinderen, jongeren en ouders in de jeugdhulp. Dit boek is praktisch, makkelijk leesbaar en raakt de kern van het waarom je in de jeugdzorg bent gaan werken. Het biedt handvatten voor reflectie, stimuleert je om je passie te volgen en in deze turbulente tijd het verschil te blijven maken ! Dit boek helpt Iedere professional in de praktijk om even stil te staan.

  Esther van der Meulen

  Manager behandeling & GZ psycholoog Ipse de Bruggen

  Met enorm veel plezier heb ik mogen meelezen bij het ontstaan van dit boek. Het gaf mij veel aha-momentjes en herkenning, bij waarom ik mij soms niet meer prettig voel in het werkveld. De stappen brengen mij terug bij waarom ik dit werk doe en waarom ik na 18 jaar werken in de zorg nog steeds niets anders zou willen. Het kiezen voor waar ik het verschil kan maken en waar ik energie van krijg, helpt mij terug te komen bij mijzelf. Daar draait het om: dicht bij jezelf blijven, want jij als persoon bent het belangrijkste hulpmiddel in het doen van je werk. Als jij jezelf niet kunt zijn, hoe leer je het dan de ander?

  Simone Koert

  Crisisgezinshuisouder

  Wow, wat een inspirerend boek! Door het boek heen lees je de behoefte aan liefde en lef, op zoek naar dappere hulpverleners die eigen keuzes durven maken. Met erkenning van de moeilijkheden in de sector, maar ook vooral voor de krachten van het personeel. Weer besef ik dat we terug moeten naar de intentie, terug naar onszelf, de liefde hervinden voor het vak en vervolgens die liefde uitstralen naar de jeugdigen en hun betrokkenen. Ik gun elk gezin zo’n professional vanuit je hart, en zal de mijne net iets meer koesteren dan vóór het lezen van dit boek.

  Jason Bhugwandass

  Ervaringsdeskundige en gepromoveerd probleemjongere

  Hi Mascha, heb het boek vandaag binnengekregen, ben net begonnen met lezen. Het sluit precies aan op het proces waarin ik mij bevind. Ik kan nu al zeggen, dat het mij gaat helpen om bewust keuzes te maken. Het leest erg gemakkelijk en ga er nu ook veel te snel doorheen. Maar wilde even een indruk hebben uit nieuwsgierigheid. Als ik echt de tijd heb genomen om de stappen in alle rust door te nemen en er mee aan de slag te gaan, dan gaat er zeker wat veranderen. Maar dat hoor je dan nog!
  Complimenten voor jouw boek!!!

  Mathias Tuhumena

  Gezinshuisouder

  LET OP tijdelijk voordelige deal (€ 27,50): Inspiratiebox UIT HUIS

  Helaas inspiratiebox niet als ebook verkrijgbaar

  Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.