In 10 stappen
Professional vanuit je hart

Ook verkrijgbaar als e-book!

Al meer dan 5000 exemplaren verkocht!

Wow, wat een inspirerend boek! Door het boek heen lees je de behoefte aan liefde en lef, op zoek naar dappere hulpverleners die eigen keuzes durven maken. Ik gun elk gezin zo’n professional vanuit je hart, en zal de mijne net iets meer koesteren dan vóór het lezen van dit boek.

Jason Bhugwandass

Ervaringsdeskundige | Student psychologie

Werk je in de jeugdzorg? Dan is dit ook interessant: Inspiratiebox UIT HUIS

Lekker direct in huis met een kop thee op de bank 🙂

In 10 stappen Professional vanuit je hart

Maak met liefde en lef het verschil in (jeugd)zorg, onderwijs en sociaal domein

Iedereen die met mensen werkt zal het herkennen: je hebt veel taken, een hoge caseload, het gaat over geld en protocollen en je mist het gesprek over de inhoud. 

Er komt veel op je af en voor je gevoel ben je vooral brandjes aan het blussen. In die situatie raak je gemakkelijk jezelf kwijt. Je komt moe thuis, vraagt je af of wat je doet nog wel echt helpt en soms vind je je werk gewoon niet meer leuk. Ja, de mensen wel natuurlijk, maar alles wat erbij komt en de omstandigheden niet.

Dit boek helpt je om weer meer vanuit jezelf keuzes te maken in je werk. Daardoor voel je je fijner, ervaar je meer voldoening en houd je energie over. Bovendien beteken je op deze manier meer voor je cliënten én ben je een leukere collega.

In 10 stappen sta je stil bij thema’s als waar sta je voor, wat vind je echt belangrijk, hoe houd je focus en wat moet je loslaten. Al deze thema’s hebben invloed op je werk. In het boek gaat het echt over die koppeling, hoe jij je eigen inzichten toepast binnen jouw werk. Het laat je nadenken over de keuzes die je nu maakt en of je dat anders zou willen.

Het daagt je uit om je comfortzone uit te stappen en geeft je een boost in energie – als je het aandurft!

Z

Elke stap: een eenvoudige uitleg, een praktijkvoorbeeld en een krachtige opdracht

Z

Praktijkgericht: geen zware theorie maar gericht op toepassing

Z

Slechts 100 pagina’s: leest heel lekker en vlot waardoor je snel aan de slag kunt

Mascha Struijk

Klik op de afbeelding om in te zoomen

Werk je in de jeugdzorg? Dan is dit ook interessant: Inspiratiebox UIT HUIS

Lekker direct in huis met een kop thee op de bank 🙂

Wat anderen zeggen over het boek

Als ervaren gezinshuisouder beveel ik dit boek van harte aan. Wanneer je passie passief is geworden door de sleur van alledag en wanneer je nog steeds kijkt, maar steeds minder ziet, dan word je door dit boek praktisch en emotioneel uitgedaagd en enthousiast gemaakt. Terug naar je hart: reanimeer die passie in je lijf en focus weer op wat er echt toe doet! Mascha heeft hiertoe met dit boek een prachtig en praktisch middel aangereikt. Go for it!

Henk Zeevat

Gezinshuisouder

Verpleegkundigen zijn dé beroepsgroep die ons ziekenhuis vertegenwoordigen in contact met de patiënt. Zij maken het ziekenhuis sterk door het combineren van klinische kennis met het menselijke aspect. Mijn zoektocht naar ‘hoe’ wij verpleegkundigen maximaal kunnen ondersteunen in het toevoegen van hun waarde voor de ander, bracht mij bij ‘Professional vanuit je hart’. Mascha is een inspirator, een rolmodel, zeker ook buiten de jeugdhulp van waaruit ze haar missie is gestart. Aan de hand van praktische handvatten leert zij professionals ervaren wat voor sterk instrument zij zelf zijn en wat zij zelf kunnen doen om het verschil te maken voor de ander. Een absolute aanrader om je door Mascha te laten inspireren!’
Britt van Merrienboer

Verpleegkundig leider | verpleegkundig specialist Jeroen Bosch Ziekenhuis

Bij het lezen van dit boek raakte Mascha me. Ze geeft een tiental gerichte adviezen om onze medewerkers in het huidige vaak vermalende proces en systeem vast te houden aan de kern, de basis: werken vanuit je hart. Niet door te redden, maar door hulp te verlenen en te ondersteunen. De regie te nemen en te behouden.
Ik beveel dit boek aan iedere professional van harte aan. Herwin de passie in jezelf en haal eruit wat er mogelijk is!

Gerco Schep

Bestuurder PoZoB Innovatieve Zorg op maat

‘Dit boek is praktisch, makkelijk leesbaar en raakt de kern van het waarom je in de jeugdzorg bent gaan werken. Het biedt handvatten voor reflectie, stimuleert je om je passie te volgen en in deze turbulente tijd het verschil te blijven maken! Dit boek helpt Iedere professional in de praktijk om even stil te staan.’

Esther van der Meulen

Inhoudelijk directeur | GZ-psycholoog

‘Het boek van Mascha is een echte aanrader! Haar missie om zoveel mogelijk professionals vanuit het hart te laten werken, onderschrijf ik helemaal. In haar boek staan 10 stappen voor hoe je tot dit resultaat kunt komen en hiermee kunt oefenen. Wezenlijk contact maken met de jongeren en hun gezinnen en je kwetsbaarheid tonen, kan het verschil maken en hen verder helpen.

Mireille Molenaar

Voormalig jeugdbeschermer | coach en trainer

Uit je hoofd, naar je hart: een boodschap die ik volledig onderschrijf. Een goede professional zijn gaat niet alleen over kennis en kunde, maar vooral over relatie en verbinding. Als wetenschappelijk onderzoeker naar het belang van de werkrelatie in de behandeling van jongeren, beveel ik het boek van Mascha van harte aan. Dit praktische en positieve boek is precies wat je als professional nodig hebt om met plezier en passie in verbinding te blijven staan met je doelgroep én jezelf.

Patty van Benthem

Onderzoeker / Promovenda Brijder Verslavingszorg en Parnassia Groep

Het boek sluit precies aan op het proces waarin ik mij bevind. Ik kan nu al zeggen, dat het mij gaat helpen om bewust keuzes te maken. Het leest erg gemakkelijk en ga er nu ook veel te snel doorheen. Maar wilde even een indruk hebben uit nieuwsgierigheid. Als ik echt de tijd neem om de stappen in alle rust door te nemen en er mee aan de slag te gaan, dan gaat er zeker wat veranderen. Maar dat hoor je dan nog! Complimenten voor jouw boek!!!

Mathias Tuhumena

Gezinshuisouder

Mascha inspireert en support professionals om het gesprek aan te gaan van hart tot hart en verbinding te maken. Met 5% meer van zulke gesprekken maak je al groot verschil. Je krijgt weer energie van je werk en je ervaart meer voldoening. Vergeet nooit: jij maakt het verschil.

Inge van Essen

senior WMO consulent

Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig stabiel en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen. Dat gaat niet alleen over het wonen op een vaste plek, maar vooral over de band die je ervaart met volwassenen om je heen. Een boek als dit draagt ertoe bij, het belang van het kind weer centraal te stellen. Uit je hoofd, naar je hart. Een boodschap die wij van harte ondersteunen!

Margot Ende-van den Broek

Directeur Stichting Het Vergeten Kind

Mascha schept met ‘Professional vanuit je hart’ een even simpel als diepgaand concept. Werken vanuit je hart is niets meer of minder dan handelen vanuit de juiste grondtoon. Wie is de mens achter de professional? Wie kies je om te zijn? Wat kies jij om te doen? Los van protocol, procedures en beleid. Jij als mens maakt het verschil. Maar dan heb je wel de moed nodig om je eigen koers te varen. Het boek met de 10 stappen is een gids voor zelfreflectie met praktische theorie en vragen. Het nodigt je uit je zelfbewustzijn te verhogen. Gebruik dit boek, heb het erover met je collega’s en ik ben ervan overtuigd dat jij ook denkt ‘is het echt zo simpel?’ Ja, als jij het wilt, dan kan het. Altijd. Geen excuus

Ester Wijnen

Leiderschapscoach en organisatieadviseur. Spreker over partnergeweld en intieme terreur.

In 2020 las ik dit boek en begon ik naar Mascha’s podcast te luisteren. Haar visie over jeugdhulp onderschrijf ik volledig. In podcast #99 mocht ik met haar praten over onze gezamenlijke missie op ondersteuning aan jongeren. In dat licht beveel ik deze herdruk van haar boek zeker aan, waarin Mascha nog nadrukkelijker de kolommen loslaat. En professionals in andere vormen van zorg, onderwijs en sociaal domein in haar verhaal meeneemt. Het gaat immers om dezelfde, onze, kids en gezinnen.

Giovanni Coenen

Directeur Kinderen en Jeugd Mondriaan GGZ

Gefeliciteerd met dit mooie boek. Deze positieve manier van problemen benaderen is precies wat een jeugdprofessional nodig heeft. Het is soms lastig om de situaties in de dagelijkse praktijk te relativeren. Bedankt voor deze handvatten daarbij!

Vera Sanders

Jeugd- en gezinscoach

‘Met enorm veel plezier heb ik mogen meelezen bij het ontstaan van dit boek. Het gaf mij veel aha-momentjes en herkenning. De stappen brengen mij terug bij waarom ik dit werk doe en waarom ik na 18 jaar werken in de zorg nog steeds niks anders zou willen. Het kiezen voor waar ik het verschil kan maken en waar ik energie van krijg, helpt mij terug te komen bij mijzelf. Daar draait het om: dicht bij jezelf blijven, want jij als persoon bent het belangrijkste hulpmiddel in het doen van je werk.
Als jij niet jezelf kunt zijn, hoe leer je het dan de ander?’

Simone Koert

Onderzoeker Raad voor de Kinderbescherming

Wow, wat een inspirerend boek! Door het boek heen lees je de behoefte aan liefde en lef, op zoek naar dappere hulpverleners die eigen keuzes durven maken. Met erkenning van de moeilijkheden in de sector, maar ook vooral voor de krachten van het personeel. Weer besef ik dat we terug moeten naar de intentie, terug naar onszelf, de liefde hervinden voor het vak en vervolgens die liefde uitstralen naar de jeugdigen en hun betrokkenen. Ik gun elk gezin zo’n professional vanuit je hart, en zal de mijne net iets meer koesteren dan vóór het lezen van dit boek.

Jason Bhugwandass

Ervaringsdeskundige | student psychologie

Professional vanuit je hart! Voor mij betekent het dat als je je hart opent voor je cliënt of patiënt, je oprechte aandacht kan hebben voor hem of haar. Als senior onderzoeker bij het Nivel zag ik het effect van persoonsgerichte zorg in het wetenschappelijk onderzoek en nu als hbo-verpleegkundige i.o. merk ik het in de praktijk. En ook wat een uitdaging het soms is om je hart te volgen binnen de structuren van de zorg. Maar het kan wel! Het levert niet alleen je cliënten, maar ook jezelf zoveel op. Het boek van Mascha geeft precies de ingrediënten die je nodig hebt om het in de praktijk te brengen en te houden. Heel knap en belangrijk!

Renate Verkaik

Wijkverpleegkundige i.o | psycholoog | onderzoeker

Mascha vat deze tien stappen goed samen waar de zorgprofessionals van nu tegenaan lopen: hoge administratieve lasten, gebrek aan collega’s, fuserende organisaties en tegelijkertijd steeds weer moeten ‘innoveren’. Mascha houdt het simpel en daarom is het zo krachtig. Weet waar je zelf van bent, waar je voor staat en zorg goed voor jezelf. Eerst jezelf begrijpen, daarna die ander. Dan pas kun je de best mogelijke zorg leveren.

Suzanne de Ruig

Mede-oprichter JIMwerkt en ontwikkelaar van circulaire zorg

Werk je in de jeugdzorg? Dan is dit ook interessant: Inspiratiebox UIT HUIS

Lekker direct in huis met een kop thee op de bank 🙂

Meer boeken tegelijk?

Koop je meer boeken tegelijk voor je team, voor je medewerkers of bijvoorbeeld als (kerst)cadeau? Dan krijg je korting! Tot 100 boeken ben ik gebonden aan de Wet op de vaste boekenprijs.
10 – 30 boeken = 5% korting | 30 – 100 boeken = 10% korting
Deze aantallen kun je gewoon online bestellen.

Bij meer dan 100 boeken is hogere korting mogelijk, neem contact op via info@professionalvanuitjehart.nl.