Community

Samen meer liefde, lef en impact

Geloof jij dat werken vanuit je hart hét verschil maakt in (jeugd)zorg, onderwijs en sociaal domein?

$

Neem je het verhaal van de persoon zelf en zijn netwerk als uitgangspunt?

$

Kies jij voor ‘contact voor contract’?

$

Eerst contact van mens tot mens, daarna professionele kennis en vaardigheden?

$

Zie jij jezelf als belangrijkste instrument voor de werkrelatie?

$

Wil je bijdragen aan liefdevolle en gelijkwaardige (jeugd)zorg, onderwijs en sociaal domein?

$

Samen met toffe enthousiaste gelijkgestemden?

Dan is de Professional vanuit je hart Community echt iets voor jou!

Welkom

Wat is de community concreet?

N

Netwerk van toffe, enthousiaste, positief gestemde mensen

N

Combi van online en offline

N

Contact met gelijkgestemden met een andere functie, van andere organisaties, uit andere sectoren, andere regio’s

N

Online verdiepende ontmoetingen

N

Online platform (geen LinkedIn of Facebook account nodig)

N

Doorpraten met gasten van de podcast

N

Fysieke ontmoetingen, landelijk en regionaal

Waarom een community
‘Professional vanuit je hart’?

Veel mensen zijn enthousiast over het gedachtegoed van Professional vanuit je hart. Ze kennen het boek, de podcast of hebben een training/ workshop van Mascha Struijk gevolgd. Ze herkennen zich in het meer vanuit hun hart willen werken, écht contact maken, goed luisteren naar jongeren, ouders, gezinnen, náást de ander staan en de ander helpen zijn leven vorm te geven, in plaats van willen redden en overnemen.

Dit enthousiasme is moeilijk in je eentje vol te houden én het is soms lastig om te bedenken wat je met dat enthousiasme zou kunnen doen. Je wilt wel, maar je weet niet goed hoe je hiermee verder kunt binnen jouw team of organisatie. Soms ervaar je misschien dat je gek bent of dat jij het niet begrijpt, omdat je van collega’s hoort dat je niet zo betrokken moet zijn en professionele afstand moet houden.

Het helpt als je weet dat je niet de enige bent. De ervaring leert dat een netwerk niet vanzelf ontstaat, zeker niet over organisatie-, provincie-, sector- of landsgrenzen heen. Terwijl er veel meer mensen zijn, die net net zo enthousiast zijn als jij.

Eline Elderman – Raad voor de Kinderbescherming

Susanne Broekhuijs
Gezinshuisouder

Suus Koeman
Teamcoach

In de community willen we alle mensen bij elkaar brengen die geloven in professionele nabijheid en dat je vanuit je mens-zijn het meeste kunt betekenen om samen de Professional vanuit je hart beweging te boosten. Dat je niet meer in je eentje aan het ploeteren bent en je alleen voelt, maar dat je verbonden bent met gelijkgestemden en we samen werken aan liefdevolle en gelijkwaardige (jeugd)zorg en onderwijs.

Samen laten we zien dat liefdevol en betrokken werken wél kan, dat je als professional in de eerste plaats mens bent, en dat juist jouw mens-zijn cruciaal is voor gelijkwaardig samenwerken. Door dit te doen met dezelfde taal, dezelfde Professional-vanuit-je-hart-paraplu en tóch allemaal op onze eigen manier inspireren we anderen om óók meer hun hart te laten spreken.

In ieder geval geldt: samen heb je meer lef! en als we dezelfde taal gebruiken hebben we samen meer impact.

Mij brengt de community erkenning, herkenning en aanmoediging. Bevestiging dat je niet alleen bent in de manier waarop je in het leven staat en je werk als professional doet, wie je bent, wie je wilt zijn.

Irene de Brauw-Pedroz

ondersteuner Jeugd en Gezin bij de huisarts

Hoe kun je bijdragen?

Als lid van de Professional vanuit je hart Community kies je ervoor om uit te dragen dat je achter dit gedachtegoed staat. Je steunt de andere leden. Je helpt met het verspreiden van deze visie, door het hele land op plekken waar jij komt. Je hoeft niet binnen de community zichtbaar te zijn, ook met een support lidmaatschap draag je bij, zowel financieel als moreel.

Belangrijk is dat er géén norm’ is waar je aan moet voldoen, er zijn geen verplichtingen gekoppeld aan het lidmaatschap. Het gaat erom dat je op je eigen manier Professional vanuit je hart bent en dat uitdraagt. Want hoe meer mensen met dezelfde taal deze visie uitdragen, hoe meer we de beweging op gang brengen.

Die eigen manier kan heel veel vormen hebben, afhankelijk van wie je bent, je rol, je functie, je persoonlijke omstandigheden. We vergelijken niet, we willen juist graag elkaar helpen om allemaal op onze eigen manier en ieder op zijn eigen plek verschil te maken.

Samen maken we meer impact

Voor de een betekent het dat je in het team steeds weer deze manier van werken benoemt, collega’s vragen stelt over hun drive en opvalt bij jongeren en ouders die zich door jou gezien voelen.

Voor een ander betekent het dat dat je in een netwerkoverleg stelling neemt en de visie expliciet uitdraagt.

Voor weer een ander betekent het dat je je gesterkt voelt om je hart te blijven volgen en voor professionele nabijheid te kiezen, ook als collega’s daar kritisch tegenover staan.

This is how your light changes the world

Sommigen nemen een rol in het trainen of coachen van professionals, schrijven een opiniestuk of zoeken naar mogelijkheden om het systeem binnen hun organisatie of het landelijk beleid te beïnvloeden. Want samen heb je meer lef.

Kom je gelijkgestemden tegen? Zij zijn ook welkom bij de community, met meer mensen maken we nóg meer impact!

Wat brengt de community jou?

Dit netwerk biedt je bedding, contact met gelijkgestemden, op wie je terug kunt vallen of met wie je kunt sparren als je ff niet weet hoe je verder moet, die je supporten om 5% verschil te blijven maken. Mooie voorbeelden van andere plekken, organisaties en sectoren. Contact met professionals die dezelfde basishouding hebben en die vanuit andere invalshoeken met je mee kunnen en willen denken. Een hart onder de riem als je het even zwaar hebt of als je je moedeloos voelt. En een liefdevolle schop onder je kont als je in de klaagmodus zit 😉

Deze community is voor mij een reminder aan waar ik in geloof: werken vanuit mijn hart en in verbinding met de ander.

Janet Beuving

ambulant hulpverlener

Sparringpartners die meedenken over hoe je je idee nog beter over kunt brengen. Mensen die mogelijkheden blijven zien als je van de collega’s of in de organisatie hoort ‘dat gaat niet werken’

Mensen waarbij je even je gal kan spuien, maar die je ook een spiegel voorhouden en je met de juiste vragen weer in je eigen kracht zetten.

Susanne Broekhuijs

gezinshuisouder Het Broekhuijs

Deze community is wel voor jou als

N

je gelooft dat liefdevolle (jeugd)zorg begint bij de professionals

N

je kiest voor professionele nabijheid

N

je houdt van positieve energie

N

je gelooft in utopia

N

je bent op zoek naar wat je zélf kunt doen om het beter te maken voor de jongeren, ouders of anderen

N

je wilt bijdragen aan een mooiere wereld

N

je kijkt naar mogelijkheden (ja-en)

N

het lijkt je tof om met gelijkgestemden een olievlek van ‘vanuit je hart werken’ op gang te brengen

N

je herkent je in het gedachtegoed van Professional vanuit je hart, je hebt het boek gelezen, de podcast geluisterd of een training gevolgd en kunt je daar voor minstens 90% in vinden

Deze community is niet voor jou als

M

je wilt discussiëren over het systeem

M

je vindt professionele afstand belangrijk

M

je houdt van klagen en vertellen waarom het niet kan

M

je denkt dat een druppel op een gloeiende plaat geen zin heeft

M

je bent vooral op zoek naar kennis

M

je bent een ‘ja-maar’ type

M

je wilt vooral weten wat je uit de community kunt halen

M

je vindt dat anderen moeten veranderen

M

je wilt wel eens weten wat Professional vanuit je hart is, want het is zo vaag

Pas jij bij de community en past de community bij jou?

FAQ

Wat kost het lidmaatschap van de community?

De community bijdrage is € 100,- per jaar.

Waarom is het niet gratis?

In onze sector zijn heel veel dingen gratis, waardoor ‘iedereen’ lid wordt. Alleen is het niet gratis, maar gesubsidieerd. Dingen kosten gewoon geld, de website, het beheer ervan, het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, marketing. We willen ons niet afhankelijk maken van subsidies of bijdragen van organisaties en we willen geen liefdadigheid. We dragen deze community zélf. Omdat we trots zijn op ons vak en willen bijdragen aan liefdevolle en gelijkwaardige (jeugd)zorg en onderwijs.

Wat krijg ik voor het lidmaatschap?
Een netwerk met hele toffe enthousiaste gelijkgestemden, een online ontmoetingsplek, online bijeenkomsten, mogelijkheden om je dilemma’s te bespreken, verdieping, sprankeling en vooral: een schop onder je kont om iedere dag, iedere week, iedere maand op zoek te gaan naar hoe jij 5% verschil kunt maken!
Moet ik online actief zijn in de community?
Dat hoeft niet, je kunt ook lid zijn zonder dat je actief bent of alleen de fysieke ontmoetingen bezoeken. Online biedt wel de meeste mogelijkheden om mensen uit andere organisaties of sectoren te ontmoeten en op die manier een heel inspirerend netwerk op te bouwen buiten je eigen bekende kring.
Ik zit niet op Facebook of LinkedIN, is dat een probleem?
Nee. We maken voor de community gebruik van Mighty Networks, dat is een online platform dat lijkt op Facebook maar niet zomaar toegankelijk is. Je moet lid zijn om bij de groep te komen.
Hoe weet ik wie er nog meer lid zijn?

Op deze pagina zie je foto’s van een aantal leden. Op Mighty Networks kun je alle leden vinden.

Hoe heb ik contact met de andere leden?
Op Mighty Networks kun je berichten voor iedereen delen, privéberichten sturen. Je kunt elkaar ontmoeten bij de online bijeenkomsten of de fysieke ontmoetingen.
Is er een verschil tussen actief en passief lidmaatschap
Je kunt zelf beslissen hoe actief je wilt meedoen/ bijdragen, er is geen verplichting om actief mee te doen. Er is geen verschil in lidmaatschap tussen actief en passief. Jouw community-bijdrage is dan financiële steun voor de community en het verder uitdragen van de boodschap én morele support.
Is er een proeflidmaatschap/ kan ik eerst een keer kijken?
Nee. Je wordt lid omdat je het gedachtegoed steunt en wilt versterken. We willen een community zijn van mensen die volmondig ja zeggen en willen bijdragen aan het versterken van de missie. Tijdens je eerste jaar kun je erin groeien en ervaren of het bij je aansluit en je blijft enthousiasmeren. (Net als bij een serie moet je de eerste drie afleveren kijken voor je weet of het je aanspreekt ;-))
Ik ben technisch niet handig, lukt het mij dan wel?
Mighty Networks is makkelijk in het gebruik, er is een handige app voor op je telefoon of ipad en je kunt inloggen op de website. Als je het toch lastig vindt, helpt iemand je een keertje op weg.
Hoe vaak zijn er online ontmoetingsmomenten?
Op dit moment twee keer per maand, op de 1e maandagavond en de 3e vrijdagochtend van de maand
Hoe vaak zijn er fysieke ontmoetingsmomenten?
Twee keer per jaar een landelijke fysieke ontmoeting, verder hangt het af van wat er in jouw regio georganiseerd wordt. Het mooie is: als jij behoefte hebt aan meer ontmoetingen, kun je zelf initiatief nemen!
Waar zijn de fysieke ontmoetingen?
Dat is verschillend. Landelijke ontmoetingen zijn enigszins in het midden van het land, de regionale ontmoetingen worden in onderling overleg afgesproken.
Ik woon in België / het buitenland, kan ik ook lid worden?

Zeker, je bent van harte welkom! Het mooie is dat we ook online elkaar ontmoeten, daar ligt het zwaartepunt. Juist omdat we zo breed mogelijk willen verbinden, met mensen uit alle hoeken van Nederland (en Belgie). De fysieke bijeenkomsten zullen veelal redelijk centraal in Nederland plaatsvinden, maar als er meer leden uit Belgie komen kunnen we daar ook iets organiseren.

Moet ik in de jeugdzorg werken?
Nee hoor, het is juist de bedoeling om over sectorgrenzen heen te denken. Als jij je herkent in de beschrijving op deze website, als je enthousiast bent over Professional vanuit je hart (het boek/ de podcast) en wilt bijdragen om dat verder te brengen, kun je lid worden.
Krijgen anderen leden mijn prive-gegevens?
Nee, je kunt elkaar bereiken via Mighty Networks. Je prive-gegevens worden met niemand gedeeld, je mailadres is afgeschermd bij Mighty Networks. Je kunt er zelf voor kiezen om je telefoonnummer of mailadres op je profiel te vermelden.
Kan ik ook andere mensen uitnodigen om lid te worden?
Ja natuurlijk! Zolang zij ook geloven in deze missie en jij er blij van wordt als ze ook lid worden. Op deze website kunnen ze zelf kijken of het bij hen past en zich aanmelden.