Leden community

Samen meer liefde, lef en impact

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Eline Elderman – Raad voor de Kinderbescherming

Susanne Broekhuijs
Gezinshuisouder

Suus Koeman
Teamcoach

Waarom een community
‘Professional vanuit je hart’?

Veel mensen zijn enthousiast over het gedachtegoed van Professional vanuit je hart. Ze kennen het boek, de podcast of hebben een training/ workshop van Mascha Struijk gevolgd. Ze herkennen zich in het meer vanuit hun hart willen werken, écht contact maken, goed luisteren naar jongeren, ouders, gezinnen, náást de ander staan en de ander helpen zijn leven vorm te geven, in plaats van willen redden en overnemen.

Dit enthousiasme is moeilijk in je eentje vol te houden én het is soms lastig om te bedenken wat je met dat enthousiasme zou kunnen doen. Je wilt wel, maar je weet niet goed hoe je hiermee verder kunt binnen jouw team of organisatie. Soms ervaar je misschien dat je gek bent of dat jij het niet begrijpt, omdat je van collega’s hoort dat je niet zo betrokken moet zijn en professionele afstand moet houden.

Het helpt als je weet dat je niet de enige bent. De ervaring leert dat een netwerk niet vanzelf ontstaat, zeker niet over organisatie-, provincie-, sector- of landsgrenzen heen. Terwijl er veel meer mensen zijn, die net net zo enthousiast zijn als jij.

Deze community is wel voor jou als

N

je gelooft dat liefdevolle (jeugd)zorg begint bij de professionals

N

je kiest voor professionele nabijheid

N

je houdt van positieve energie

N

je gelooft in utopia

N

je bent op zoek naar wat je zélf kunt doen om het beter te maken voor de jongeren, ouders of anderen

N

je wilt bijdragen aan een mooiere wereld

N

je kijkt naar mogelijkheden (ja-en)

N

het lijkt je tof om met gelijkgestemden een olievlek van ‘vanuit je hart werken’ op gang te brengen

N

je herkent je in het gedachtegoed van Professional vanuit je hart, je hebt het boek gelezen, de podcast geluisterd of een training gevolgd en kunt je daar voor minstens 90% in vinden

Deze community is niet voor jou als

M

je wilt discussiëren over het systeem

M

je vindt professionele afstand belangrijk

M

je houdt van klagen en vertellen waarom het niet kan

M

je denkt dat een druppel op een gloeiende plaat geen zin heeft

M

je bent vooral op zoek naar kennis

M

je bent een ‘ja-maar’ type

M

je wilt vooral weten wat je uit de community kunt halen

M

je vindt professionele afstand belangrijk

M

je vindt dat anderen moeten veranderen

M

je wilt wel eens weten wat Professional vanuit je hart is, want het is zo vaag

Pas jij bij de community en past de community bij jou?

FAQ

Wat kost het lidmaatschap van de community?

De community bijdrage is € 100,- per jaar.

Waarom is het niet gratis?

In onze sector zijn heel veel dingen gratis, waardoor ‘iedereen’ lid wordt. Alleen is het niet gratis, maar gesubsidieerd. Dingen kosten gewoon geld, de website, het beheer ervan, het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, marketing. We willen ons niet afhankelijk maken van subsidies of bijdragen van organisaties en we willen geen liefdadigheid. We dragen deze community zélf. Omdat we trots zijn op ons vak en willen bijdragen aan liefdevolle en gelijkwaardige (jeugd)zorg en onderwijs.

Wat krijg ik voor het lidmaatschap?
Een netwerk met hele toffe enthousiaste gelijkgestemden, een online ontmoetingsplek, online bijeenkomsten, mogelijkheden om je dilemma’s te bespreken, verdieping, sprankeling en vooral: een schop onder je kont om iedere dag, iedere week, iedere maand op zoek te gaan naar hoe jij 5% verschil kunt maken!
Moet ik online actief zijn in de community?
Dat hoeft niet, je kunt ook lid zijn zonder dat je actief bent of alleen de fysieke ontmoetingen bezoeken. Online biedt wel de meeste mogelijkheden om mensen uit andere organisaties of sectoren te ontmoeten en op die manier een heel inspirerend netwerk op te bouwen buiten je eigen bekende kring.
Ik zit niet op Facebook of LinkedIN, is dat een probleem?
Nee. We maken voor de community gebruik van Mighty Networks, dat is een online platform dat lijkt op Facebook maar niet zomaar toegankelijk is. Je moet lid zijn om bij de groep te komen.
Hoe weet ik wie er nog meer lid zijn?

Op deze pagina zie je foto’s van een aantal leden. Op Mighty Networks kun je alle leden vinden.

Hoe heb ik contact met de andere leden?
Op Mighty Networks kun je berichten voor iedereen delen, privéberichten sturen. Je kunt elkaar ontmoeten bij de online bijeenkomsten of de fysieke ontmoetingen.
Is er een verschil tussen actief en passief lidmaatschap
Je kunt zelf beslissen hoe actief je wilt meedoen/ bijdragen, er is geen verplichting om actief mee te doen. Er is geen verschil in lidmaatschap tussen actief en passief. Jouw community-bijdrage is dan financiële steun voor de community en het verder uitdragen van de boodschap én morele support.
Is er een proeflidmaatschap/ kan ik eerst een keer kijken?
Nee. Je wordt lid omdat je het gedachtegoed steunt en wilt versterken. We willen een community zijn van mensen die volmondig ja zeggen en willen bijdragen aan het versterken van de missie. Tijdens je eerste jaar kun je erin groeien en ervaren of het bij je aansluit en je blijft enthousiasmeren. (Net als bij een serie moet je de eerste drie afleveren kijken voor je weet of het je aanspreekt ;-))
Ik ben technisch niet handig, lukt het mij dan wel?
Mighty Networks is makkelijk in het gebruik, er is een handige app voor op je telefoon of ipad en je kunt inloggen op de website. Als je het toch lastig vindt, helpt iemand je een keertje op weg.
Hoe vaak zijn er online ontmoetingsmomenten?
Op dit moment twee keer per maand, op de 1e maandagavond en de 3e vrijdagochtend van de maand
Hoe vaak zijn er fysieke ontmoetingsmomenten?
Twee keer per jaar een landelijke fysieke ontmoeting, verder hangt het af van wat er in jouw regio georganiseerd wordt. Het mooie is: als jij behoefte hebt aan meer ontmoetingen, kun je zelf initiatief nemen!
Waar zijn de fysieke ontmoetingen?
Dat is verschillend. Landelijke ontmoetingen zijn enigszins in het midden van het land, de regionale ontmoetingen worden in onderling overleg afgesproken.
Ik woon in België / het buitenland, kan ik ook lid worden?

Zeker, je bent van harte welkom! Het mooie is dat we ook online elkaar ontmoeten, daar ligt het zwaartepunt. Juist omdat we zo breed mogelijk willen verbinden, met mensen uit alle hoeken van Nederland (en Belgie). De fysieke bijeenkomsten zullen veelal redelijk centraal in Nederland plaatsvinden, maar als er meer leden uit Belgie komen kunnen we daar ook iets organiseren.

Moet ik in de jeugdzorg werken?
Nee hoor, het is juist de bedoeling om over sectorgrenzen heen te denken. Als jij je herkent in de beschrijving op deze website, als je enthousiast bent over Professional vanuit je hart (het boek/ de podcast) en wilt bijdragen om dat verder te brengen, kun je lid worden.
Krijgen anderen leden mijn prive-gegevens?
Nee, je kunt elkaar bereiken via Mighty Networks. Je prive-gegevens worden met niemand gedeeld, je mailadres is afgeschermd bij Mighty Networks. Je kunt er zelf voor kiezen om je telefoonnummer of mailadres op je profiel te vermelden.
Kan ik ook andere mensen uitnodigen om lid te worden?
Ja natuurlijk! Zolang zij ook geloven in deze missie en jij er blij van wordt als ze ook lid worden. Op deze website kunnen ze zelf kijken of het bij hen past en zich aanmelden.