Testimonials Online Training

Professional vanuit je hart‘.

Wow wat een fijne en inzichtelijke training. Professional vanuit je hart!!!

Ik raad iedereen aan deze training te volgen als je weer wilt onderzoeken waarvoor je ook alweer doet wat je doet. Follow your heart!!! De training is absoluut niet ingewikkeld, te volgen op je eigen tempo. Deze training geeft mij weer de juiste boost om te werken vanuit mijn hart. Proberen te doen wat goed is voor mijn cliënten naast alles wat moet. Schrijf je gewoon in en kijk wat er gebeurd.

De trainster Mascha is prettig, puur, weet waar ze het over heeft. En vooral zichzelf. Dankjewel!!!

Hannah Kunnen

Gezinscoach, Kwintes

Tijdens de training ‘Professional vanuit je hart’, heb ik voor mezelf duidelijk op een rij kunnen zetten wat het voor mij inhoudt om op een professionele wijze vanuit je hart te werken.

Ook heb ik meerdere handvatten gekregen om dit te bereiken. De komende maanden/jaren ga ik op vaste tijdstippen hier regelmatig bij stilstaan. Hoe gaat dit? Hoe kan ik hierin verbeteren? Ik verwacht dat het mij vooral gaat helpen om mijn energie/passie te gebruiken voor de juiste aspecten binnen het werk. Dit zal weer veel nieuwe sprankelende momenten gaan opleveren.

Mascha, dank voor je bijdrage hieraan.

Ellen Dubbeld

Medewerker Werving, selectie en bemiddeling pleegzorg, Stichting Juzt

Onlangs de online training ‘Professional vanuit je hart’ van Mascha gevolgd. Een training die ik op LinkedIn voorbij zag komen en mij erg aantrok.

Het was een erg zinvolle training, waarbij interactie mogelijk is maar er ook de ruimte is om (zoals ik gedaan heb) het in je eigen tempo te doorlopen. De inhoud van de training was voor mij heel herkenbaar in mijn dagelijks werk, waardoor het goed toepasbaar was voor mij persoonlijk. Mascha probeert o.a. middels modellen dingen concreet te maken wat mij erg gaat helpen er concreet mee aan de slag te gaan.

Ik zie mezelf als een ‘professional vanuit mijn hart’, maar deze training helpt zeker bij dat verder uitwerken en het weer herpakken van stukjes waarbij het toch wat meer naar de achtergrond gezakt is.

Zeker een aanrader dus!

Tess Steenbakker

Jeugdzorgwerker, William Schrikker JB&JR

Afgelopen 2 maanden heb ik de online training ‘Professional vanuit je hart’ gevolgd bij Mascha.

Ze heeft me hiermee enorm geholpen zicht te krijgen op waar mijn hart en mijn verantwoordelijkheid ligt. In de metafoor van mijn voetbalveld van betrokkenheid is dit mijn doelgebied.

Dankzij deze mooie training heb ik bovendien de witte lijnen rond mijn doelgebied, mijn eigen grenzen, weer helder en lukt het me steeds beter om deze te bewaken en alles daarbuiten los te laten.

Dankzij Mascha besef ik hoe klein eigenlijk mijn cirkel van invloed en verantwoordelijkheid maar is en dat wanneer ik me alleen daar op ga focussen voortaan, ik vast een groot verschil ga maken.

Martine Savelberg

Orthopedagoog/Systeemtherapeut i.o., JENShelpt

Paar maandjes geleden een super toffe online training gedaan bij Mascha; “Professional vanuit je hart”.

Allereerst heel leuk om deze training interactief te doen. Want zo merk je dat er meer mensen zijn in zorgland die net als ik willen blijven beseffen waar het nou werkelijk om draait. Soms voel je je daarin alleen staan, maar kennelijk is dat toch niet zo.

In de training komen er allerlei onderwerpen langs. De drama driehoek, transactionele analyse, motivational interviewing, cirkel van gedragsverandering. enz. Heel vet om weer eens bij stil te staan. En vooral om te ontdekken dat zoals je het van nature doet als jeugd en gezinsprofessional, wel degelijk ‘goed’ is, omdat het past bij wie je diep van binnen bent. We moeten geen “andere” mensen worden die ons laten leiden door protocollen en regelgeving. Nee, laten we zijn wie we diep van binnen zijn en dan van daaruit gebruik maken van technieken en analyses om het beste uit jezelf naar voren te halen. Anders worden we robotten die vervangbaar zijn. We zijn echter levende en unieke mensen die het verschil kunnen maken in het leven van een ander. Hoe klein ook.

Ik kreeg vooral heel veel energie van de training en vond het geweldig hoe inspirerend en tof Mascha vorm gaf aan deze training. Die zou eigenlijk elke zorgprofessional moeten doen. Al was het maar om een flinke oppepper te krijgen.

Er is nu ook een boek van de training, geschreven door Mascha. Dat ga ik zeker bestellen om alles af en toe na te lezen. Ik beveel de training aan iedereen aan en het boek zal zeker een aanwinst zijn in de boekenkast van elke zorgprofessional.

Bregje Winterberg

Gezinshuishouder, ’s Heerenloo

Testimonials Boek

‘In 10 stappen Professional vanuit je hart‘.

Als ervaren gezinshuisouder beveel ik dit boek van harte aan.

Wanneer je passie passief is geworden door de sleur van alledag en wanneer je nog steeds kijkt, maar steeds minder ziet, dan word je door dit boek praktisch en emotioneel uitgedaagd en enthousiast gemaakt. Terug naar je hart: reanimeer die passie in je lijf en focus weer op wat er echt toe doet!

Mascha heeft hiertoe met dit boek een prachtig en praktisch middel aangereikt

Henk Zeevat

Gezinshuisouder

Op LinkedIn kwamen we elkaar al vaak tegen. Ik vanuit mijn passie om ‘alle jeugd een toekomst’ te geven in het huidige jeugdzorgsysteem, en Mascha vanuit de bezieling als professional in de jeugdzorg. Twee zijden van dezelfde medaille, onlosmakelijk verbonden.

Bij het lezen van het boek ‘Professional vanuit je hart, maak het verschil in de jeugdhulp’, raakte ze me. Ze geeft een tiental gerichte adviezen om onze medewerkers in het huidige vaak vermalende proces en systeem vast te houden aan de kern, de basis: werken vanuit je hart. Niet door te redden, maar door hulp te verlenen en te ondersteunen. De regie te nemen en te behouden. Ik beveel dit boek aan iedere professional van harte aan. Herwin de passie in jezelf en haal uit wat er mogelijk is!

Gerco Schep

Bestuurder Oosterpoort (jeugdzorg) en Oosterwijs (speciaal onderwijs)

Ik ontmoette Mascha bij de dialogen over de docu Alicia en herkende in haar dezelfde passie, liefde en lef die maken dat ik al 30 jaar werk met kinderen, jongeren en ouders in de jeugdhulp.

Dit boek is praktisch, makkelijk leesbaar en raakt de kern van het waarom je in de jeugdzorg bent gaan werken. Het biedt handvatten voor reflectie, stimuleert je om je passie te volgen en in deze turbulente tijd het verschil te blijven maken ! Dit boek helpt Iedere professional in de praktijk om even stil te staan.

Esther van der Meulen

Manager behandeling & GZ psycholoog Ipse de Bruggen

Wow, wat een inspirerend boek!

Door het boek heen lees je de behoefte aan liefde en lef, op zoek naar dappere hulpverleners die eigen keuzes durven maken. Met erkenning van de moeilijkheden in de sector, maar ook vooral voor de krachten van het personeel.

Weer besef ik dat we terug moeten naar de intentie, terug naar onszelf, de liefde hervinden voor het vak en vervolgens die liefde uitstralen naar de jeugdigen en hun betrokkenen. Ik gun elk gezin zo’n professional vanuit je hart, en zal de mijne net iets meer koesteren dan vóór het lezen van dit boek.

Jason Bhugwandass

Ervaringsdeskundige en gepromoveerd probleemjongere

Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig stabiel en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen.

Dat gaat niet alleen over het wonen op een vaste plek, maar vooral over de band die je ervaart met volwassenen om je heen. Pas als een kind zich veilig en gezien voelt, is een positieve en gezonde ontwikkeling mogelijk. Een boek als dit draagt ertoe bij, het belang van het kind weer centraal te stellen.
Uit je hoofd, naar je hart. Een boodschap die wij van harte ondersteunen!

Margot Ende-van den Broek

Directeur Stichting Het Vergeten Kind

Het boek van Mascha is een echte aanrader, ik word er blij van!

Haar missie, om zoveel mogelijk professionals vanuit hun hart te laten werken, onderschrijf ik helemaal. In haar boek staan 10 stappen voor hoe je tot dit resultaat kunt komen en hiermee kunt oefenen.

Wezenlijk contact maken met de jongeren en hun gezinnen en je kwetsbaarheid durven tonen, kan het verschil maken en hen verder helpen. Ook laat het je zien hoe je betere keuzes in je werk kunt maken, waardoor je energie niet weglekt naar zaken die er niet toe doen. Zo zijn er meer interessante stappen.

Ik zou zeggen: gaan lezen en vooral gaan doen!

Mireille Molenaar

Gezinsvoogd

Met enorm veel plezier heb ik mogen meelezen bij het ontstaan van dit boek. Het gaf mij veel aha-momentjes en herkenning, bij waarom ik mij soms niet meer prettig voel in het werkveld.

De stappen brengen mij terug bij waarom ik dit werk doe en waarom ik na 18 jaar werken in de zorg nog steeds niets anders zou willen. Het kiezen voor waar ik het verschil kan maken en waar ik energie van krijg, helpt mij terug te komen bij mijzelf.

Daar draait het om: dicht bij jezelf blijven, want jij als persoon bent het belangrijkste hulpmiddel in het doen van je werk. Als jij jezelf niet kunt zijn, hoe leer je het dan de ander?

Simone Koert

Crisisgezinshuisouder

Hi Mascha, heb het boek vandaag binnengekregen, ben net begonnen met lezen.

Het sluit precies aan op het proces waarin ik mij bevind. Ik kan nu al zeggen, dat het mij gaat helpen om bewust keuzes te maken. Het leest erg gemakkelijk en ga er nu ook veel te snel doorheen. Maar wilde even een indruk hebben uit nieuwsgierigheid.

Als ik echt de tijd heb genomen om de stappen in alle rust door te nemen en er mee aan de slag te gaan, dan gaat er zeker wat veranderen. Maar dat hoor je dan nog!

Complimenten voor jouw boek!!!

Mathias Tuhumena

Gezinshuisouder

Gefeliciteerd met dit mooie boek.

Deze positieve manier van problemen benaderen is precies wat een jeugdprofessional nodig heeft. Het is soms lastig om de situaties in de dagelijkse praktijk te relativeren.

Bedankt voor deze handvatten daarbij!

Vera Sanders

Jeugd- en gezinscoach

Testimonials Live Training

Afgelopen week hebben wij bij Jeugdformaat en trainingsdag gehad met Mascha. Niemand weet zo goed de kern van echt oprecht en logisch hulpverlenen als zij. Er wordt erg toegeleefd naar haar trainingen vanwege haar verhelderende aanpak waar je ook na de training zelf nog lang uit kunt putten.

Alex van der Meer

Pedagogisch medewerker, Stichting Jeugdformaat

Op de hogeschool leerde ik om met een agenda in gesprek te gaan, met mensen over hun meest gevoelige levensonderwerpen. Het was daardoor voor mij als beginnende jeugdprofessional erg zoeken om volledig vanuit mijn hart te werken.

Na de training ‘Professional vanuit je hart’ van Mascha Struijk ben ik anders gaan werken. Ik heb handvatten gekregen om de agenda los te laten. Om eerst te communiceren over het communiceren als je merkt dat je niet écht in contact bent met de persoon. En om mezelf te zijn in contact met de ander.

Erg waardevol voor het jeugdwerk in het hier en nu.

Karlijn Driessen

Jeugdwerker

Via Jeugdformaat een training gehad van Mascha. Zij weet als geen ander een vernieuwende blik te geven op de dagelijkse werkzaamheden binnen de jeugdzorg.

Tijdens de training ontstaan veel momenten van stilstaan en bewustwording, waar je in het werkveld snel aan voorbij gaat. De vertaalslag naar verandering weet Mascha inzichtelijk en persoonlijk te maken.

Na deze dag vol motivatie weer met nieuwe doelen aan de slag!

Nikke Hagedoorn

Pedagogisch medewerker, Stichting Jeugdformaat

Samen met een groep jongerenwerkers heb ik een leuke Doorbraak-training van vier dagen gevolgd bij Mascha. Ik vond dat er een goede balans was tussen theorie en ruimte voor het delen van ervaringen. De training heeft mij relevante handvatten en inzichten gegeven om in de praktijk toe te passen.

Edith Zeldenrust

Sociaal werker , lokaal team Baarn

Mascha is naast een zeer bevlogen trainer wat mij betreft vooral iemand die heel goed in staat is om je potentie te herkennen en je vervolgens in die kracht te zetten.

Of je nu een hulpverlener bent die aan haar training deelneemt, een collega of een cliënt: ze geeft aan een ieder die positieve energie! Ze gaat echt het gesprek met je aan, denkt met je mee en coacht je met liefde een stap verder. En blijft betrokken!

Met recht mag ze zichzelf professional vanuit haar hart noemen! Want dat is ze zonder enige twijfel! 

Caroline Jager

Systeemtherapeut - Gedragswetenschapper, Praktijk Caroline Jager

Mascha is een zeer ervaren trainer. Professioneel, meer dan voldoende kennis van zaken en met een duidelijk doel voor ogen.

In haar training is er voldoende ruimte voor eigen inbreng en weet Mascha een sfeer te creëren waarin je je kwetsbaar durft op te stellen. Mascha is flexibel genoeg om het programma aan te passen aan de wensen van een groep.

Ik heb bij haar de NPT training gevolgd en heb Mascha als één van de prettigste trainers uit mijn carrière ervaren. 

Erik Oudakker

GZ psycholoog, Intermetzo

Mascha is iemand die mij altijd écht weet te raken en me anders naar mezelf en mijn werk laat kijken. Ze kent de ingewikkelde dynamiek van het sociaal domein en weet hoe snel je als professional verwijderd raakt van je kernwaarden en je passie om mensen te helpen.

Op haar unieke manier brengt Mascha mij altijd binnen no-time weer terug bij waar het werkelijk om gaat: Werken vanuit je hart. En ze doet dat niet alleen met mij. Haar volgers en deelnemers van haar trainingen geven dat ook terug.

Ricco de Goede

Trainer, adviseur, projectleider